Petra er eneste kandidat, og derfor kan det allerede nu afsløres, at ITTFs kommende præsident bliver den svenske formand Petra Sörling, som jo er en kær bekendt af Danmark. Petra har vundet det danske holdmesterskab med Hillerød i 2018 og 2019 og er regerende verdensmester i damedouble for veteraner med Pia Toelhøj. 

Det internationale bordtennisforbund har 226 medlemmer, og er det største internationale forbund på tværs af alle idrætsgrene målt på antallet af nationer.  Der vælges Præsident og bestyrelse hvert fjerde år.   Den siddende – tyskeren Thomas Weikert har valgt ikke et genopstille, efter han i flere tilfælde har været i mindretal i bestyrelsen. 

Der har i de sidste fire år været store og åbenlyse uenigheder i ITTF om retningen for verdensbordtennissen. Oprettelsen af ny struktur for de internationale mesterskaber og begrænsning af deltagere ved verdensmesterskaberne for at øge de kommercielle indtægtsmuligheder, har skabt øgede spændinger mellem de større og mindre forbund. 

Petra Sörling har været med i bestyrelsen i det europæiske forbund og siden 2009 med i Executive komiteen i ITTF. Hun har siden 2013 været vicepræsident for finance i ITTF, og i 2013 afløste hun Walter Rönmark som formand for det svenske bordtennisforbund. Senest er Petra blevet valgt ind i den svenske olympiske komite, og mon ikke også der snart bliver en stol ledig i IOC.

Der er ingen tvivl om, at Petra er den rigtige person til at lede ITTF i denne store brydningstid, som verdensforbundet står midt i. At Petra er den rigtige leder ses også af, at der ikke er modkandidater ved det kommende valg. Petra har det globale udsyn, intelligens, lytte-og samarbejdsevne men også handleevne samt en enorm energi parret med en god del svensk politisk forståelse og diplomati. Petras lederskab står for ligestilling, bæredygtighed, transparens og samarbejde, og netop det gode samarbejde har været kendetegnende for de dansk svenske relationer i mands minde.    

En person gør det ikke alene. Den første store opgave bliver at få samlet det rigtige hold i Executive Komiteen, som ligeledes skal vælges i Houston, hvor 17 kandidater skal slås om de otte resterende pladser i Executive Komiteen.

Petra Sörling (højre) sammen med Pia Toelhøj (venstre) med guldmedaljer i 45-49 år double i 2018.

 

Tillykke Petra, tillykke Sverige og tillykke ITTF:

Fakta – tidligere Præsidenter i ITTF:

1926 – 1967 Ivor Montagu, England

1967 – 1987 H. Roy Ewans, Wales

1987 – 1995 Ichiro Ogimura, Japan

1995             Lollo Hammarlund, Sverige

1995 – 1999 Xu Yin Sheng, Kina

1999 – 2014 Adham Sharara, Canada