PingPongParkinson Verdensmesterskab – Verdensmestre og bronzemedalje

I sidste uge deltog tre danske bordtennisspillere i det tredje PingPongParkinson Verdensmesterskab (Verdensmesterskab i bordtennis for mennesker med Parkinson). PingPongParkinson er en non-profit organisation og har missionen om at skabe en global sportsbevægelse, der er inkluderende og støtter mennesker med Parkinson. PingPongParkinson er de første og eneste arrangører af verdensmesterskabet i bordtennis, som er dedikeret til at øge bevidstheden om fordelene ved at spille bordtennis for Parkinsonramte.

Verdensmesterskabet fandt sted onsdag den 12. oktober til søndag den 16. oktober 2022 i Pula, Kroatien. Åbningsceremonien blev afholdt ved det storslåede romerske amfiteater i Pula – en af ​​de bedst bevarede uden for Italien og den 6. største i verden.

De tre danske spillere var Jesper Jerslund fra Hillerød GI Bordtennis, Bjarne Tækker fra Vejen Bordtennis og Michael Flyger Jensen fra Albertslund Bordtennisklub AIF. Alle tre er medlem af den danske version af PingPongParkinson, som hedder PingPongParkinson Denmark. Formålet med PingPongParkinson Denmark er at få aktiveret folk med handicaps til at deltage i foreningslivet, få motion, for derigennem at nedsætte medicinforbruget og få livsglæde og netværk.

Ved sidste års Verdensmesterskab i Berlin deltog Danmark med 12 spillere og ved det allerede første Verdensmesterskab med 5 spillere. Derfor er det i år det laveste antal deltagere, som Danmark har stillet med til et PingPongParkinson Verdensmesterskab.

Selvom Danmark stillede op med færre deltagere, så var der rekord for det samlet deltagerantal ved et PingPongParkinson Verdensmesterskab. Ved dette års mesterskab i Pula, Kroatien deltog der i antal 165 parkinsonramte fra 19 forskellige lande; Østrig, Brasilien, Chile, Kroatien, Tjekkiet, Danmark, England, Frankrig, Israel, Japan, Malta, Polen, Portugal, Skotland, Slovenien, Spanien, Sverige, Tyskland og Schweiz.

 

Danske verdensmestre

Kampene var fordelt med morgen- og eftermiddagsblokke for at nå igennem de fem turneringer; singler for mænd og damer; doubler for mænd og damer samt mixed double. Yderligere er der op til tre klassifikationsgrupper (af evner) for hver af de fem turneringer. I gruppespillet bestod hver gruppe af fire spillere/makkere, hvor de to øverste gik til medaljespillet og de to nederste til B-slutspillet (Consolation round).

De danske herrer forsvarede de danske farver med manér! De danske deltagere gjorde en rigtig god indsats og tog hjem med fire medaljer til sammen, hvoraf tre er af guld og én af bronze.

  • Guld til Jesper Jerslund i Double i Gruppe 1
  • Guld til Bjarne Tækker i Single i Gruppe 2
  • Guld til Bjarne Tækker i Mixdouble i Gruppe 2
  • Bronze til Michael Flyger Jensen i Single i Gruppe 2

Bjarne Tækker, Jesper Jerslund og Michael Flyger med deres medajler.

Jesper Jerslund deltog også i sidste års Verdensmesterskab i Berlin. Her tog han én medalje med hjem, da han vandt bronze i Double i Gruppe 1 sammen med Lars Bo Kaspersen. Yderligere vandt Jesper Jerslund B-slutspillet (consolation-cup) i Single i Gruppe 1.

 

Mindeværdig oplevelse

De parkinsonramte, spiller ikke mindst bordtennis, fordi de tydeligt mærker en større livsglæde, men er også mere rørige og er mindre plaget af deres sygdom. Og ej at forglemme at være en del af et fællesskab med ligesindede. Hermed spiller disse turneringer en vigtig rolle for de parkinsonramte. Og så gør det heller ikke noget at kunne tage medaljer med hjem til Danmark.

Yderligere kunne de danske herrer også tage en gavepose med hjem, som de fik udleveret ved mesterskabet. Gaveposen inkluderede en deltagermedalje, en T-shirt, en PingPongParkinson-bold, minibat-nøglering, nogle kroatiske madvarer og PingPongPankinson-postkort.

 

Bordtennis Danmark støtter op

Bordtennis Danmark støtter op om Parkinsonramte bordtennisspillere. I vores vækststrategi 2022-25 sætter vi fokus på bordtennis, som en vej til metal og fysisk sundhed. Du finder vores vækststrategi her.

Bordtennis er nemlig en effektiv vej til øget sundhed og et bedre helbred. Undersøgelser i ind- og udland viser, at bordtennisspillet ikke blot stabiliserer helbredet, men både forbedrer og udsætter aldringssymptomer. Derudover har sporten en positiv effekt på mennesker med neurologiske lidelser, såsom Parkinson og demens. Hermed støtter Bordtennis Danmark op om PingPongParkinson Denmark, som sætter fokus på fordelene ved bordtennis for parkinsonramte.

 

Der lyder et STORT TILLYKKE med medaljerne fra Bordtennis Danmark! Det er super flot!