Portugal Open 17.-19. dec.

Seks danske ungdomslandsholdsspillere var i weekenden i Portugal, til sæsonens første store internationale ungdomsturnering. Hos juniorerne var det Jakob Asmussen, VRI og Silas Friby, Virum, hos drengene Mikkel Hindersson, Virum og Henrik Laxby, VRI og hos pigerne Pernille Agerholm, Rønde og Anna Sjøstrøm, Bornholm.

Mange af Europas bedste spillere mødes til denne turnering, der er det første pejlemærke for vores standard på den europæiske scene. På forhånd var der lagt op til at især Mikkel Hindersson kan lave gode resultater på dette plan, men andre spørgsmål skulle også besvares.

Først blev der spillet holdturnering og derefter single.

I indledende runde vandt juniorerne over Portugal C med 3-0 (mangler øvrige resultater for juniorne), drengene med 3-0 over Sverige B, mens pigerne tabte til Kroatien med 0-3. Pigerne besejrede Portugal med 3-2, i en kamp hvor Anna vinder to singler og Pernille en. Pigerne spillede om 15.-16.-pladsen, og vandt her over Spanien med 3-1. Det var en rigtig hold indsats med en single hver og en double.

Drengene vandt i kvartfinalen over Slovakiet med 3-1. Mikkel vandt to singler og Henrik og Mikkel vandt doublen. Mikkel besejrede bl.a. Filip Jezo, der er nr. 27 i Europa, mens Mikkel er rangeret som nummer 29. I semifinalen mødte drengene England, som måske er det stærkeste hold i Europa for tiden. De tæller Paul Drinkhall og Darius Knight, der er henholdsvis nummer 3 og 10 på Europaranglisten. Mikkel lægger ud med at besejre Knight med 3-2, og får dermed gode point til ranglisten. Henrik taber 1-3 til Drinkhall, men doublen vindes med 3-2 og vi fører igen inden det bliver til to gange 0-3. Vi taber til England med 2-3. I kampen om tredjepladsen vinder drengene over Ungarn med 3-2. Mikkel vinder to, mens Henrik vinder en.

I singleturneringen var såvel Mikkel Hindersson og Silas Friby oppe mod russere i kvartfinalen, hvor det i begge tilfælde blev til sejr på henholdsvis 3-1 og 3-0, mens Jakob Asmussen tabte i 1/8-finalen til en spiller fra Tjekkiet.

Mikkel skulle i semifinalen igen op mod Darius Knight, England, mens Silas mødte Emmanuel Lebesson, Frankrig, der er nr. 29 i Europa. Mikkel vandt igen 3-2 og fik dermed englænderen ned med nakken for anden gang i weekenden. Silas tabte derimod til Lebesson. I drengefinalen stod Mikkel nu overfor den anden englænder Drinkhall, der havde vundet med 3-0 over Mikkel i semifinalen for hold. Finalen blev lidt af en gyser, der gik over alle fem sæt, og beviste at Mikkel er ved at være i den europæiske top. Desværre blev det til nederlag på 2-3 med 11-13 i femte efter at Mikkel havde brændt en matchbold.

Danmark er ved at kunne markere sig igen på den europæiske ungdomsscene. Fortsættes fremgangen i foråret, lover det godt for EM til sommer i Ostrava i Tjekkiet.

Slutstillinger hold:
JUNIOR BOYS
– 1º PORTUGAL “A”
– 2º FRANKRIG “A”
JUNIOR GIRLS
– 1º KROATIEN
– 2º TYSKLAND “A”

CADET BOYS
– 1º ENGLAND “A”
– 2º FRANKRIG “A”
– 3º DANMARK
CADET GIRLS
– 1º TYSKLAND “A”
– 2º CANADA

Mikel Hindersson, Virum – Foto: Morten Janussen

Forfatter: Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk