Pro Tour Grand Finals

Michael Maze/Finn Tugwell – Timo Boll/Christian Süss (4-3)
11-13, 8-11, 18-16, 11-3, 7-11, 12-10, 11-5

Første sæt blev en blandet fornøjelse med en forsigtig start af danskerne der dog kom igang efter at have været bagud med 3-5 kom de på 7-6. Herefter skiftedes de to hold til at lave uprovokerede fejl dog flest af danskerne der trod enkelte klassebolde tabte sættet med 11-13.

2. sæt var næsten en tro kopi af første sæt igen med meget svingende spil og danskerne haltede hele tide et skridt efter tyskerne og typisk for sættet sluttede det med en kantbold til Boll/Süss 8-11 og tyskerne havde bragt sig i en gunstig position med en føring på 2-0.

3. sæt startede med klassespil i OL-stil af Tugwell og Maze der spillede aggressivt, hurtigt og klogt hvilket bragte dem foran 9-5, så var det ligesom om OL var forbi og i stedet for at forsætte det pågående spil blev danskerne lidt henholdene i spillet hvilket tyskerne benyttede til at komme på 9-9. Herefter kom danskerne igen i gang men nu var tyskerne oppe i omdrejninger og det blev til mage flotte dueller fra begge par og mest vigtig det så ud til at Tugwell nu var varmet op, Maze havde jo allerede spillet single dagen før. Danskerne afgjorde sættet til deres fordel
ved 18-16 og havde reduceret til stillingen 1-2.

Så var OL-bronzevinderne igang og i 4. sæt blev tyskerne renset da danskerne pressede tyskerne hele tiden og det danske spil var langt mere sammenhængende end tyskernes og da de samtidig ind imellem diskede op med lækre detaljer gjorde de kort process med 11-3 og havde nu udlignet til 2-2.

Efter denne afklapsning kom Boll og Süss stærkt tilbage i 5. sæt og selv om det så ud til at Tugwell og Maze havde styr på tyskerne var de heldige at få en kantbold ved stillingen 6-6 og så var der ikke mange point mere i danskerne, kampens hidtil bedste duel fald desværre også ud til tyskernes fordel og bragte dem på 7-9 og nu var de tilbage på vinderkurs og tog de sidste bold til en sætsejr på 7-11 og en føring på 2-3.

6. sæt var danskerne igen oppe i fart og med føring det meste af sættet vandt de symtomatisk på en tysk fejl med 12-10, men spillet svingede igen meget og med en del fejl og danskerne måtte da også tage deres timeout ved stillingen 10-9, det var tydeligt at hvis danskerne skulle vinde denne match skulle de blive ved bordet, have fart i boldene og lægge pres på tyskerne det var her de vandt alle deres bolde. Med udligningen
til 3-3 skulle de ud i det afgørende 7. sæt.

Tugwell og Maze startede i 7. sæt ud med overbevisende spil og udspillede totalt tyskerne der slet ikke var klar og allerede ved 3-0 til danskerne måtte de tage deres timeout hvilket ikke hjalp dem meget Tugwell og Maze troede på det nu og lagde et stort pres på tyskerne der gang på gang blev presset til fejl, ved stillingen 9-5 satte tyskerne alt ind og spillede meget aggressivt kun med det resultat at Tugwell blokkerede et mega smash fra Süss lige i maven på Boll der ikke havede en chance 10-5, herefter var det kun en formalitet at lukke sætte til 11-5 og sejren var hjemme.

Landstræner Peter Sartz udtalte efter kampen “nu er de klar og godt at Finn nu også er kommet ind i turneringen” så nu kan alt ske.
Det bliver således en gentagelse af OL-semifinalen tidligere på året, ved dette års Pro-Tour finale i Beijing, tidlig morgen dansk tid vandt Ma Lin og Chen Qi over det svensk tyske par Peter Franz og Jens Lundqvist.

Alle resultater kan findes på www.ittf.com/protour  

Forfatter: Kim D. Jensen/Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk