Pro Touren og de danske spillere fortsætter deres tur rundt i Østen. Mens der kun var tre danske deltagere i China Open, stiller hele den danske herreelite, på nær Finn Tugwell, der spiller Bundesligakamp, til start i Japan Open i den kommende weekend.

China Open bød på en voldsom kinesisk dominans, der resulterede i en rent kinesisk finale på både dame- og herresiden. I herresingle vandt Ma Lin (verdens nr. 3) over Wang Hao (8) i finalen med 4-2 og sejrede dermed for anden uge i træk. Lige p.t. er der ingen tvivl om at Ma Lin er verdens stærkeste, og han går efter sin tredje titel på tre uger i Japan Open. Hos damerne vandt Zhang Yining (1) med 4-3 over Guo Yan (11) og konsoliderede dermed sin førsteplads på verdensranglisten.

De danske spillere viste i Kina flaget på fornemste vis. Finn Tugwell havde matchbold mod opkomlingen Qi Chen fra Kina, der blev nummer to i Sydkorea. I hovedturneringen vandt han over Thomas Keinath, Tyskland (80), og tabte til den senere vinder Ma Lin. Det samme overgik Martin Monrad i første runde. Christian Larsen kom med i hovedturneringen ved at vinde over Eric Varin, Frankrig (99), og tog dermed sin første skalp på en top-100 spiller.

Martin og Christian er også til start i Japan Open. Her får de følgeskab af Michael Maze, Allan Bentsen og Mads Sørensen. Pia Finnemann skulle også have været til start, men må melde afbud pga. en rygskade. Ud over danskerne, så er verdenseliten samlet i Japan. Der er hele syv stærke kinesere til start med Ma Lin, Wang Liqin (6) og Wang Hao i spidsen. Disse krydres med de stærkeste europæere, Timo Boll, Tyskland (1), Werner Schlager, Østrig (2), de bedste svenskere og nogle tændte japanere på hjemmebane. I alt stiller ni af de bedste 10 spillere på verdensranglisten til start.

For Maze er det første vigtige turnering efter en lang genoptræningsperiode, der gerne skulle betyde en stærkere fysik hos Maze, og dermed muligheder for at nå endnu længere i denne sæsons Pro Tour-turneringer.

Japan Open starter torsdag, og der vil løbende blive reporteret fra turneringen her på hjemmesiden.

Forfatter: Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk