Anders Lind i kamp i Champions League i Düsseldorf i december 2020. Foto: ETTU.

I forbindelse med at der i kommende weekend spilles udsatte kampe i Bordtennisligaen for herrer, har der været tvivl om, hvilke regler der gælder for specielt de udenlandske spillere. BTDK’s Turneringsgruppe påtænker ikke at fremsende et sæt gældende regler, men svarer gerne på konkrete spørgsmål, hvis der skulle være sådanne.

Nedenfor kan ses, hvad der er udsendt fra DIF. Hvis du har spørgsmål, så kan DIF’s Corona-taskforce kontaktes på corona@dif.dk

Nyt fra DIF:
Vi kunne godt have ønsket os en mere klar og entydig bekendtgørelse om forholdene for prof- og eliteatleter, men med de tydelige tilkendegivelser, som Sundhedsministeren har givet i Folketinget, er de nye regler beskrevet nedenfor. Læs også Sundhedsmyndighedernes pjece her

Reglerne vedrører to forhold. Dels kravene til selve indrejsen med fly eller over sø og land, dels vilkårene i Danmark efter indrejsen.

Grundlæggende gælder for alle indrejsende en betingelse om 10 dages isolation efter indrejse. Isolationen kan afbrydes med en negativ PCR-test taget tidligst på 4. dagen efter indrejsen. Derudover skal udlændinge have et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen.

Denne grundregel om isolation kan man midlertidigt afvige fra, når der foreligger et anerkendelsesværdigt formål, og det gør der på visse betingelser, når der afvikles kampe, stævner m.v. på elite- og prof-niveau. De nye regler gælder foreløbigt frem til 28. februar.

Følgende gælder:

Selve rejsen
Betingelserne for selve rejsen til Danmark afhænger af, om denne foretages med fly eller over land og sø.

Betingelserne er følgende:

Med fly 
Fremvisning af negativ test, der er max 24 timer gammel, før ombordstigning på flyet samt hurtigtest ved ankomst i dansk lufthavn.

Over sø- eller landegrænse
Fremvisning af negativ test ved grænsekontrol, der er højst 24 timer gammel på indrejsetidspunktet (gælder kun udlændinge uden fast bopæl eller opholdstilladelse i Danmark). Herefter hurtigtest eller PCR-test senest 24 timer efter indrejse.

Særlige undtagelser 
Der gælder lempeligere regler bl.a. for grænsegængere, for rejse i transit gennem Sverige til og fra Bornholm samt for personer med kortere ophold i Danmark end 24 timer.

Efter indrejsen
Efter indrejsen er grundreglen 10 dages isolation, som kan afbrydes med en negativ PCR-test, tidligst på fjerdedagen. Isolationen kan desuden afbrydes midlertidigt, altså potentielt før negativ PCR-test foreligger, når der foreligger et anerkendelsesværdigt formål.

Dette gælder både for hjemvendte danske atleter og for indrejste udenlandske. Afvikling af kampe, stævner m.v. på højt internationalt niveau, udgør et anerkendelsesværdigt formål. Når kampen eller stævnet m.v. er afsluttet, skal atleterne atter gå i isolation.

Det vil sige, at der derfor stadig – bl.a. ved midlertidig afbrydelse af isolation – kan gennemføres eksempelvis følgende kampe, konkurrencer m.v. og forberedelsen af disse:

– Danskere kan fortsat rejse ud og hjem for at deltage ved EM, VM, OL og kvalifikation til disse samt ved deltagelse i World Cups, Champions League og lignende. De er omfattet af de nye indrejseregler ved hjemkomst.
– Udenlandske professionelle, eliteatleter og klubhold samt tilhørende stab kan rejse ind i Danmark for at deltage i vigtige konkurrencer og stævner og for at spille vigtige kampe.
– Udenlandske landshold samt tilhørende stab kan rejse ind i Danmark og spille vigtige kampe eller deltage i vigtige konkurrencer på dansk jord, f.eks. kvalifikationskampe til mesterskaber.

Husk: Det er undtagelser
Det er prisværdigt, at Regering og Folketing atter viser forståelse og imødekommenhed overfor eliteidrætten. Det fordrer modsvarende, at vi fra idrættens side udviser ansvarlighed. Hold fast i de gode protokoller, den gode adfærd og udvis ansvarlighed i forhold til håndteringen af midlertidig afbrydelse af isolation.

Du er velkommen til at kontakte DIF’s Corona-taskforce på corona@dif.dk, hvis du har spørgsmål.

Forfatter: DIF/Carsten Egeholt
Kontaktperson: Kim Holm Pedersen, Turneringsgruppen
Kontaktperson e-mail: KimHolm.Pedersen@sweco.dk