Pros & Cons

Drømmefinale!
Lørdag indledes finaleserien i STIGA Divisionen – drømmefinalen mellem Roskilde og København!

Roskilde Bordtennis er forsvarende danmarksmestre fra de seneste tre sæsoner, og har dermed chancen for at vinde for fjerde år i træk – det er ikke sket siden Virum-Sorgenfri i 70’erne sad tungt på DM-guldet på herresiden, som de vandt 10 år i træk fra 1968 til 1977!

Københavns BTK har i denne sæson taget skridtet ind på bordtennisscenen som førsteudfordrere til Roskildes tripledanmarksmestre og Champions League-deltagere, og KBTK vinder i denne sæson deres første DM-medalje på herresiden efter dannelsen af klubben (TPHU/BIF) i sluthalvfemserne.

Kampprogrammet til finaleserien kan ses herunder:

Lørdag d. 16. april, kl. 16:30: København v Roskilde (i Idrætshuset, København)
Tirsdag d. 19. april, kl. 19:00: Roskilde v København (i Roskilde Kongrescenter)
*Tirsdag d. 26. april, kl. 19:00: Roskilde v København (i Roskilde Kongrescenter)

*/Spilles kun hvis de to første finaler får hver deres vinder

TUGWELL, STERNBERG & BENTSEN

Pros & Cons
Der er flere fordele og ulemper for de to finalister, når de lørdag eftermiddag server finaleserien i STIGA Divisionen i gang – umiddelbart har RB de største fordele, mens også den største “ulempe”:

Roskildes fordel er, at man i “supertrioen”, Bentsen, Tugwell og Tosic har tre spillere, der kan slå alle modstandernes spillere – tilmed skal den ene stille op i næstbedste parkryds, hvor han, uanset hvem “han” bliver, er storfavorit til at vinde begge kampe.

Derudover må det formodes, at Roskilde i Bentsen/Tugwell har den bedste doublekonstellation, skulle det komme til en Sudden Double-afgørelse efter uafgjort ved singlernes afslutning.

“Ulempen” er, at fjerdemanden vil få det svært mod Københavns 2. parkryds, men det vil formentlig blive mere end opvejet af føromtalte fordele.

Københavns fordel er altså at de er favoritter til at vinde to kampe mod Roskildes fjerdemand, såfremt begge disses kampe kommer i spil – derudover har man to mand, Sternberg og Li, der begge kan slå føromtalte trio, og især Sternberg har gennem de seneste måneder vist storform.

Ulemperne er at Roskildes “fordele” samlet set er bedre end københavnernes tre bedste spillere – der skal formentlig vindes mindst to singler mod supertrioen for at holdkampen kan vippe til KBTK.

ANDERS HOLM (Foto: dr.dk)ALLAN BENTSEN (Foto: dr.dk)

Nøglerne til sejr
Men hvordan skal de respektive finalister så vinde – og tabe – holdkampene???

Nøglen til københavnsk finalesucces kan meget nemt vise sig primært at ligge på den relativt nykårede danmarksmesters forhåbentlig tilstrækkeligt brede skuldre:

Ved sidste måneds DM besejrede Kasper Sternberg på vej mod DM-triumfen både Allan Bentsen (semifinale) og Finn Tugwell (finale), og i det seneste møde i STIGA Divisionen, som ganske vist ligger fire måneder tilbage, besejrede han både Bentsen og Roko Tosic.

KBTK’s andenmand, kinesiske Li Moding, der i finaleserien spiller afskedskampe for klubben, kan bestemt også udfordre Roskildesupertrioen – Li har tidligere slået både Bentsen og Tugwell, men sæsonens eneste sejr mod duoen kom i februar, da han i GP-serien slog Bentsen.

Christoffer Petersen og Anders Holm er, med antagelsen af Li’s placering i øverste parkryds, KBTK’s sandsynlige besætning i 2. parkryds, og de er begge favoritter til at slå Roskildes fjerdemand, om det så bliver Casper Gammelmark eller Henrik Vendelbo.

Duoen Petersen + Holm er selvsagt underdogs mod Tosic/Tugwell, ligegyldigt hvem der bliver placeret nederst, selvom det bliver spændende at se hvad Petersen kan stille op!

KASPER STERNBERG (Foto: Jens Luckenbach)

For Roskilde er 42-årige Allan Bentsen manden, der primært skal slåes – selvom der ikke er megen styrkeforskel på ham og de øvrige medlemmer af supertrioen, så har Bentsen skilt sig en smule ud ved at slutte øverst på toplisten i grundspillet, samt som eneste ubesejrede RB-spiller i slutspillet.

Finn Tugwell har haft godt styr på Li Moding i denne sæson, hvor han har slået ham en håndfuld gange i både SD- og GP-sammehæng, så mon ikke Roskilde ønsker at de to mødes igen.

Dette vil i givet fald betyde at kroatiske Tosic må ned i næstbedste parkryds, hvor modstanden er af en noget anden karakter hos modstanderne, og hvor der forventes to “pligtsejre”.

Den sidste plads på Roskildeholdet er klart det svageste led – Gammelmark/Vendelbo er kraftigt undertippede mod københavnernes fjerdemand, Anders Holm, og især mod Christoffer Petersen, der i sin nuværende form ikke burde få problemer mod Roskildes sidstemand.

Når alt er sagt og skrevet, er det dog Roskilde, der er favoritter til endnu en DM-titel, men der er næppe nogen, der tør afskrive Københavns chancer!

– vi er allesammen en smule klogere, når første kapitel i finaleserien er skrevet i aften…

FINN TUGWELL

15/4 | Hvem møder hvem?
Om et lille døgns tid indledes finaleserien i STIGA Divisionen – sikkert er det som bekendt at Roskilde møder København, men hvilke navne vil stå på holdsedlerne, når kampen serves i gang?

De to finalister har følgende spillere at vælge holdopstilling fra:

KØBENHAVN
Kasper Sternberg (1. parkryds)
Li Moding (1. parkryds)
Christoffer Petersen (2. parkryds)
Anders Holm (2. parkryds)
Asbjørn Reenberg (2. parkryds)
ROSKILDE
Allan Bentsen (1. parkryds)
Finn Tugwell (1/2. parkryds)
Roko Tosic (1/2. parkryds)
Henrik Vendelbo (2. parkryds) eller
Casper Gammelmark (2. parkryds)

Der er næppe tvivl om hvilke fire spillere KBTK sætter på holdkortet – med alt respekt for Asbjørn Reenberg, så kommer juniorlandsholdsspillerens deltagelse i finalerne givetvis kun på tale, såfremt den øvrige kvartet rammes af skader eller sygdom.

For Roskilde er trioen Allan Bentsen, Finn Tugwell og Roko Tosic stensikre, mens besætningen af fjerdemanden er åben – unge Gammelmark eller rutinerede Vendelbo?!

De “låste” spillere, Sternberg og Bentsen, skal stille op i øverste parkryds, mens Anders Holm og Vendelbo/Gammelmark skal stille op i 2. parkryds, såfremt de tre foranliggende spillere er med.

Det virker yderst sandsynligt, at KBTK spiller Li i 1. parkryds, da han reelt kan udfordre Tosic og Tugwell – det kan Christoffer Petersen næppe, trods en flot formbesked i semifinalerne mod OB.

CHRISTOFFER PETERSENKASPER STERNBERG

Om det bliver Tosic eller Tugwell, der bliver placeret i Roskildes øverste parkryds er svært at sige – duoen har spillet en kamp hver mod KBTK og en semifinale i begge parkryds, så…

Herunder kan ses statistik for samtlige 10 potentielle finalespillere, hvor der er medtaget både grundspilskampe og semifinalekampe:

ROSKILDE
Allan Bentsen
1. parkryds: 27 kampe – 25 sejre
2. parkryds: 2-2

Finn Tugwell
1. parkryds: 25 kampe – 19 sejre
2. parkryds: 6-6

Roko Tosic
1. parkryds: 8 kampe –  5 sejre
2. parkryds: 5-5

Henrik Vendelbo
1. parkryds: 2 kampe – 1 sejr
2. parkryds: 10-3

Casper Gammelmark
2. parkryds: 18 kampe – 7 sejre

KØBENHAVN
Kasper Sternberg
1. parkryds: 27 kampe – 23 sejre

Li Moding
1. parkryds: 26 kampe – 17 sejre
2. parkryds: 2-1

Christoffer Petersen
1. parkryds: 6 kampe – 1 sejr
2. parkryds: 16-12

Anders Holm
2. parkryds: 19 kampe – 11 sejre

Asbjørn Reenberg
2. parkryds: 5 kampe – 3 sejre

HE KE YI & ROKO TOSIC

14/4 | Tilbageblik
Inden optakten til finaleserien følger herunder lidt statistik i tekst og tal fra kampene i grundspillet mellem RB og KBTK – fredag og lørdag ses der frem mod primært den første finalekamp:

Roskilde Bordtennis sluttede som nr. 1 i grundspillet med Københavns BTK på andenpladsen – RB sluttede som ubesejret med 38 points, mens KBTK tabte fire kampe, og endte med 31 points.

De to finalisters møder i grundspillet gav begge sejr til Roskilde – kampene blev afviklet indenfor godt tre måneder, og det er over fire måneder siden det sidste møde fandt sted.

De to holdkampe blev samlet vundet af Roskilde med 10-6 (5-2 hjemme og 5-4 ude) – i 1. parkryds var scoren 5-3 til Roskilde, der i næstbedste parkryds ligeledes var bedst med en samlet score på 4-3, mens holdkampenes eneste double blev vundet af RB.

Topscorerne i de to kampe var Allan Bentsen, Finn Tugwell og Roko Tosic for Roskilde, samt Kasper Sternberg for København, der alle vandt tre singler i de to holdkampe.

Bentsen og Sternberg gjorde det i begge tilfælde i 1. parkryds, mens Tugwell og Tosic begge hentede to af deres tre sejre i næstbedste parkryds.

KASPER STERNBERG (Foto: Jens Luckenbach)ALLAN BENTSEN (Foto: RB)

KBTK’s andenmand, Li Moding, vandt kun en enkelt af sine fire singler, hvilket var i 2. parkryds, hvor Anders Holm vandt to i sine fire forsøg – Christoffer Petersen var sejrsløs i sine tre singler.

Ingen af Roskildes skiftende fjerdemænd, Casper Gammelmark og Henrik Vendelbo, vandt kampe mod KBTK – tilsammen vandt de et enkelt sæt i deres tre singler.

3. oktober 2010
ROSKILDE – KØBENHAVN: 5-2
Finn Tugwell – Kasper Sternberg: 1-3
Roko Tosic – Christoffer Petersen: 3-0
Allan Bentsen – Li Moding: 3-1
Henrik Vendelbo – Anders Holm: 0-3
Tugwell – Li: 3-2
Bentsen – Sternberg: 3-2
Tosic – Holm: 3-0
12. december 2010
KØBENHAVN – ROSKILDE: 4-5
Kasper Sternberg – Allan Bentsen: 3-2
Li Moding – Casper Gammelmark: 3-0
Christoffer Petersen – Roko Tosic: 0-3
Anders Holm – Finn Tugwell: 1-3
Sternberg – Tosic: 3-2
Petersen – Bentsen: 1-3
Li – Tugwell: 1-3
Holm – Gammelmark: 3-1
København – Roskilde: 0-3 (Double)

Herunder kan ses kampplakaterne til de to første finaler – klik for at besøge de to klubsites!

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man finde links til resultater og stillinger, samt læse mere om landets to bedste seniorrækker, Elitedivisionen for Damer og STIGA Divisionen.

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk