Roskilde klar til titelforsvar

Når STIGA Divisionens 2. sæson indledes lørdag eftermiddag er det i en decimeret udgave – der kunne ikke mønstres de 10 nødvendige hold til rækken, der i stedet består af otte af slagsen.

De otte deltagere skal først igennem 56 grundspilskampe, hvorefter to hold sorteres fra – qua deltagerantallet er der dog ingen nedrykning fra landets bedste herrerække i denne sæson.

De sidste tre års mestre, Roskilde Bordtennis er igen favoritter – trods tabet af Michael Maze har mestrene en både stærk og bred trup, men umiddelbart er favoritværdigheden mindre end de to foregående sæsoner, hvor det på forhånd var en ulige kamp for konkurrenterne.

RB stiller som udgangspunkt op med hele Champions League-truppen, selvom kroatiske Roko Tosic næppe vil spille samtlige kampe – udover Tosic har mestrene fået tilgang af veteraneuropamesteren Henrik Vendelbo, der efter en sæson i 1. division igen havde mod på elitedivisionsbordtennis.

ROSKILDE BORDTENNIS (Foto: Jens Luckenbach)

De primære udfordrere til triplemestrene er formentlig København og Vedbæk, der begge har forstærket sig – ikke mindst førstnævnte, der har indlemmet de to tidligere elitseriespillere, Kasper Sternberg, med to svenske holdmesterskaber i bagagen, og Christoffer Petersen i truppen.

Vedbæk har fået tilgang af Jonathan Groth, der de sidste par måneder for alvor har slået igennem på den internationale scene, med et junioreuropmesterskab og EM-sølv hos de voksne – og sammen med bl.a. den regerende danske mester, Christian Kongsgaard, er det et potent mix.

For både KBTK og Vedbæk, der i sidste sæson var tabende semifinalister i STIGA Divisionen, gælder det at de må formodes at have bedre fjerdemænd end mestrene, hvilket kan blive en faktor, nå kampene bliver tætte – om det så er nok til et dansk mesterskab, vil vise sig.

KASPER STERNBERG (Foto: Jens Luckenbach)JONATHAN GROTH (Foto: Jens Luckenbach)

De fem øvrige hold skal kæmpe om de tre resterende slutspilspladser, og det kan blive en meget tæt og lige kamp, hvor ingen kan vide sig helt sikker på det forjættede land.

De to jyske bud, rækkens eneste oprykkere fra Søhøjlandet, og Team Nørreå, der blev “benådet” for nedrykning trods sidste sæsons sidsteplads, kan begge nå minimum en kvartfinaleplads efter at have overtaget en del af vraggodset fra vicemestrene, Køge Bugt, der trak holdet i sommerpausen.

Søhøjlandet, der er en sammenslutning af klubber fra Silkeborg og omegn, har fået tilgang af ikke mindre end fem nye spillere, hvoraf den tidligere norske landsholdsspiller, Wang Jianfeng ser mest interessant ud – har Wang blot noget af fordums styrke, kan han blive et trumfkort for oprykkerne.

Den kinesiske duo Huang Hou Yu og Wang Wen Jie er nu at finde i Team Nørreå – førstnævnte er farlig for alle modstandere i STIGA Divisionen, og midtjyderne vil næppe være bundprop i deres anden sæson i den bedste række, som de var i deres første.

WANG JIANFENG (Foto: bbc.co.uk)

Vestegnen var få bolde fra en semifinaleplads i sidste sæson, men har ikke fået nævneværdig tilgang, hvilket kan koste dem elutspilspaldsen denne gang – Fan Gao vil givetvis trække mange sejre, men om det er nok til en Top 6-placering, er tvivlsomt.

OB har heller ikke været særlig aktive på spillermarkedet, hvor Daniel Reed vender tilbage til den fynske klub – sidste sæsons kvartfinalister satser forståeligt primært på lokale Morten Hyrup, der har vist stor fremgang gennem især sidste halvsæson med en VM-udtagelse som højdepunktet.

Heller ikke Kvik Næstved har fået den store profiltilgang, og norske Eric Berner ligner ikke en meget vindende førstemand i et hårdt 1. parkryds – sydsjællænderne skal formentligt kæmpe hårdt for at opnå en slutspilsplads for første gang.

Herunder ses første spillerundes samlede kampprogram, der byder på syv kampe fordelt på fire dage – søndag eftermiddag mødes Roskilde og København, hvilket er ugens “pick”.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse meget mere om landets to bedste seniorrækker, Elitedivisionen for Damer og STIGA Divsionen…

STIGA DIVISIONEN | 2-5/10
02-10-10 14:00 Team Nørreå v Vedbæk
02-10-10 14:00 Vestegnen v Roskilde
02-10-10 14:30 Kvik Næstved v OB
03-10-10 12:30 Søhøjlandet v Vedbæk
03-10-10 13:00 Kvik Næstved v Team Nørreå
03-10-10 14:00 Roskilde v København
05-10-10 19:00 OB v København

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk