Roskilde lever i CL

MEN'S CHAMPIONS LEAGUE 2010/11MEN'S CHAMPIONS LEAGUE 2010/11

Roskilde Bordtennis vandt lørdag eftermiddag deres første sæsonsejr i Champions League, da det på hjemmebane blev 3-0 over franske Pontoise Cergy.

Dermed lever håbet om avancement til ETTU Cuppen stadig – kravet var en sejr, der var større end 3-2, og det lykkedes altså for RB, der nu selv kan afgøre deres videre europæiske skæbne.

I åbningssinglen var det meget tæt på at gå galt for hjemmeholdet – Roko Tosic var nede med 0-2 i sæt mod taiwanesiske Chiang Peng-Lung, udlignede til 2-2, men kom så bagud med 5-10 i 5. og afgørende sæt, men vendte og vandt på sin frste matchbold efter at have overlevet seks af slagsen.

ROKO TOSIC

Finn Tugwell nærmest udraderede gæsternes eneste franske islæt, Adrian Mattenet – Tugwell vandt med 3-0 over franskmanden, der i sidste æson besejrede bl.a. Michael Maze.

Endelig rundede Allan Bentsen af med en kneben sejr på 3-2 mod tyske Zoltan Fejer-Konnerth, hvor de to time outs- i sidste sæt blev afgørende – Bentsen førte 7-4, men efter en fransk-tysk TO, kom Fejer-Konnerth foran 8-7, inden Bentsen tog sin time out, og vandt fire bolde i træk til sætsejr 11-8.

I sidste spillerunde i det indledende gruppespil er modstanderen tyske Ochsenhausen, der er sikker på andenpladsen i gruppen – taber RB, er de afhængige af at dagens modstander, Pontoise Cergy, gør det samme i deres kamp mod østrigske Niederöstereich, der allerede har vundet gruppen.

FINN TUGWELL (Foto: RB)ALLAN BENTSEN (Foto: RB)

ROSKILDE BORDTENNIS – PONTOISE CERGY: 3-0
Roko Tosic – Chiang Peng-Lung: 3-2 (10-12, 9-11, 11-1, 11-9, 13-11)
Finn Tugwell – Adrian Mattenet: 3-0 (11-9, 11-8, 11-3)
Allan Bentsen – Zoltan Fejer-Konnerth: 3-2 (11-13, 11-4, 11-8, 10-12, 11-8)

TV2 Sport viste hele kampen LIVE – og på tv2.sport.dk kan man se interviews med bl.a. Allan Bentsen, små klip fra kampen, samt læse mere om RB’s bedrifter i Champions League…