ROSKILDE TOG GULDET

I aften afgøres det danske holdmesterskab for herrer – efter de to første finalekampe er stillingen 1-1 i kampe mellem de to finalister, Roskilde og Køge Bugt…

Scenen er sat i Roskildehallerne, hvor 400 tilskuere er på plads – heraf mange fra Køge Bugt, der vil gøre deres til at overdøve de resterende Roskilde-supportere.

Spændingen er stor i Roskilde – vil hjemmeholdet tage deres første DM-titel på herrsiden nogensinde, eller forsvarer gæsterne titlen, som de har vundet tre af de seneste fire sæsoner?!

I fht. de holds opstillinger, er der næsten status quo fra gårsdagens kamp – men kamprækkefølgen er til gengæld byttet helt rundt:

Allan Bentsen indleder mod Magnus Wahlgren i førstemændenes kamp – spændende om rækkefølgen på modstandere kan betyde en tættere kamp end det har været tilfældet i de spilleres første opgør.

Wahlgren indledte bedst, mens Bentsen ikke virkede helt klar – tæt på en 2-0 føring, der blev til 1-1, tabte svenskeren dog pusten, og stille og roligt også kampen.

3-1 til Bentsen, der afsluttede i opvisningsstil med masser af de velkendte showbolde – i “forkert rækkefølge” i fht dette skrift har hjemmeholdet bragt sig foran med 2-0.

Christian Larsen er for tredie kamp at finde i 2. parkryds, hvor han indleder mod Claus Rasmussen – efter de to første indbyrdes kampe er Bønne storfavorit.

Det var så nogenlunde business as usual for Bønne, der uden de store problemer vandt 3-0, selvom Rasmussen i dag virkede mere opsat – motivation er dog ikke nok mod en p.t. bedre spiller, så Roskilde har fo første gang i finaleserien åbnet med en sejr.

Næste bordtennisoplevelse er Hasse v Fredrik Nilsson, hvor førstnævnte klart var bedst i går – og det nye islæt i finaleserien, Kenn Løkkegård, der har fået chancen i næstbedste parkryds for Roskilde, hvor han får fornøjelsen af Fredrik Lundqvist i sin første kamp.

Lundqvist giver Løkkegård en varm velkomst – finaledebutanten har, trods momentvise gode bolde undervejs ingen reel chance mod svenskeren, der vinder 3-0, og bringer gæsterne ind i kampen.

En uhyre tæt ujævn kamp lukker den første portion singler – efter klare svenske føringer i de to første sæt (7-1 i første, 10-4 i andet), deles de med to-bolds sejre. Herefter finder Hasse ind i sin rytme fra gårsdagens sejr, og vinder let de to sidste sæt.

Dermed er tingene lidt som de plejer – stillingen er 3-1, men denne gang er det Roskilde, der har taget føringen – holder de hjem til deres første danske herremesterskab…?

Bentsen bringer efter en sikker sejr over Nilsson i opvisningsstil Roskilde i front med 4-1, og skaffer dermed tre matchbolde til samlet finalesejr og DM-guld.

Ligesom i mandagens kamp mellem de to var der til tider stor underholdning – denne gang var det dog Bentsen, der alene stod for showboldene, og han var her – ligesom i de fleste andre aspekter – sin modstander klart overlegen.

Wahlgren bringer gæsterne tættere på med en yderst kneben sejr mod Hasse – 11-9 i afgørende sæt.

– men…

Nærmest samtidig sikrer Roskilde sig titlen, da Christian Larsen vender tingen på hovedet i fht. i går – han knuser både Lundqvist med 3-0 og Køge Bugts forhåbninger om at genvinde DM-guldet.

TILLYKKE til Allan Bentsen, Christian Larsen, He Ke Yi, Casper Gammelmark og Kenn Løkkegård med med guldet!

ROSKILDE – KØGE BUGT
5-2

BENTSEN – WAHLGREN
6-11, 11-9, 11-6, 11-4

BØNNE – RASMUSSEN
11-7, 11-4, 11-6

HASSE – NILSSON
19-17, 10-12, 11-6, 11-5

LØKKEGÅRD – LUNDQVIST
7-11, 4-11, 4-11

BENTSEN – NILSSON
11-5, 11-7, 11-7

HASSE – WAHLGREN
9-11, 11-9, 5-11, 14-12, 9-11

BØNNE – LUNDQVIST
11-4, 12-10, 11-4

På dbtu.dk kan man under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne læse meget mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder fra både denne og sidste sæson…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk