Roskilde v Køge Bugt

Roskilde – Køge
Kampen var et top opgør mellem rækkens to bedste mandskaber, og der mødte knap 100 tilskuere op til lokalderbyet mellem Køge’ svenskere + Claus Rasmussen og ubesejrede Roskilde.

Roskilde havde set frem til mødet for at måle styrke forholdet her kort tid før slutspillet går i gang. Køge mødte op uden deres 1. single, Magnus Wahlgren, som var blevet hjemme i Sverige for at træne, så kampen bød på flere gode kampe uden at det var en egentlig styrkeprøve. Det er dog givet, at Køge har mere i handskerne end de viste i Roskilde, når der kommer en Wahlgren ind i toppen og formentlig Elofsson ud i bunden.

Første kamp var Frederik Lundquist mod Bentsen, en kamp som den tidligere Europamester kontrollerede ganske godt, og en kamp som faldt i god smag hos tilskuerne. Kampen endte 3-0 til Bentsen, Lundquist havde for stor fejlprocent mens Bentsen havde gode server og første åbninger.

Hasse vandt herefter 3-1 over Frederik Nilsson i en meget taktisk spillet kamp. Frederik rammer nogle fantastiske bolde til tider, men lavede i denne kamp for mange fejl. Hasse spillede meget konsekvent og fik presset Frederik væk fra bordet, hvilket gav nogle seværdige dueller

Bønne mødte Claus Rasmussen og i en kamp på det jævne fik Bønne hevet den hjem med 3-1 i sæt, inden Gammelmark stod overfor svenske Elofsson. Gammelmark startede fint og tog føringen 10-7 i første sæt inden Køge spilleren kom tilbage og tog sættet 13-11. 2. sæt gik også til svenskeren inden Gammelmark fik vendt spillet og udlignet til 2-2 i sæt. Her fik Elofsson dog overtaget på baghåndsdiagonalen og afgjorde kampen med ganske godt spil.

Næste kamp var sejr til Bentsen over Claus Rasmussen, i en kamp hvor Claus viste sit store slagrepertoire. Dog skal der meget til at slå forbi Bentsen over en hel kamp så 3-1 til Bentsen.

Bønne mod Lundquist var næste kamp, Lundquist vandt det vigtige serv og returspil, og fik overtaget til sidst i en ellers tæt kamp, hvor Lundquist viste, at han er en man skal regne med i de afgørende kampe i slutspillet. 3-1 til Lundquist

Sidste match var Hasse mod Elofsson, en kamp uden den store nerve og 3-1 til Hasse og sejr i holdkampen til Roskilde på 5-2

Et spændende slutspil står for døren, positionerne er på plads og en række kanonkampe er i vente efter at medaljerne i en årrække har været fordelt på forhånd mellem Virum, Brønderslev og Køge.

Det spændende er, at nye hold har meldt sig ind i kampen om medaljerne, hvilket har bevirket at et stærkt hold som Virum nu skal spille for at undgå nedrykning. De nye hold er Roskilde, Hillerød, OB og Dragør, hold som måske nok har spillet elitedivision i flere år, men først nu virkelig bidder til bollen.

Roskilde’s satsning er der allerede skrevet en del om, men også OB og Hillerød har store ambitioner. Begge klubber arbejder med arrangementer til kampene, noget vi med sikkerhed kommer til at se mere til i fremtiden.

Med de nye hold i elitedivisionen synes slutspillet mere åbent end nogensinde før, og forskellige hold synes på forskellig vis at have overtaget på forskellige modstandere.

Dette slutspil har et niveau, der med lidt flid fra klubberne har mulighed for at sætte nye standarder for tilskuermængden til kampene.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: Roskilde
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk