Sådan gik det ved Top 12

Rasmus K. Mikkelsen vandt herrejunior-rækken. Foto: Kim Holm Pedersen.

I weekenden blev der afviklet ungdoms Top 12 i Virum, hvor de bedste danske ungdomsspillere dystede om de store vandrepokaler i den prestigefyldte turnering, hvor man ikke kan satse på en god lodtrækning, da der spilles efter turneringsformen alle-mod-alle.

I tre af rækkerne fremkommer kun 11 spillere på resultatlisten. Den forsvarende mester Sofie Egeholt Bang, Københavns BTK var blevet syg. Hun trak sig fra U21/damejunior-rækken inden første bold var slået. Jeppe Spottog, Holme Olstrup tabte til Martin Buch Andersen, Københavns BTK og Thor B. Christensen, Brønshøj og valgte derefter at trække sig fra herrejunior-rækken. Benjamin Sørensen, Søhøjlandet – der de seneste to år er blevet nr. 2 i herrernes U21-række – udgik med en skade efter fire spillede kampe, hvor han havde vundet to og tabt to. Alle spillede kampe vil tælle med på ratinglisten, selv om de netop nu står som “walkover” på resultatlisten.

Der er i øvrigt problemer med resultatlisterne på bordtennisportalen (der arbejdes på sagen), men du kan se, hvordan spillerne blev rangeret i de respektive rækker her

Vinderne af de fem officielle Top 12-rækker i 2016 blev:
Yngre drenge: Cristian David Hold, Søhøjlandet
Yngre pige/pige: Xenia Rindom, B 75
Drenge: Daniel Simonsen, Hillerød
Herrejunior: Rasmus K. Mikkelsen, Roskilde
U21/damejunior: Valeria Petrova, Roskilde

Virum havde desuden indbudt spillere i U21 for herrer, som blev vundet af Mikkel Klint Stuhr, Brøndby.

Cristian David Hold, Søhøjlandet vandt yngre drenge-rækken. Han vandt 10 kampe og tabte kun til Matias Larsen, Sisu/MBK.

Xenia Rindom, B 75 vandt yngre pige/pige-rækken. Hun vandt 10 kampe og tabte kun til Louise Andersen, Ribe.

Daniel Simonsen vandt samtlige kampe i drenge-rækken, hvor han i sidste kamp vandt over Mikkel Emborg, Greve, der undervejs havde tabt til Bjarke Krog, Brønderslev. Det samme scenarie som i de to foregående år. I 2015 vandt Daniel også “finalen” mod Emborg, men i 2014 var det Emborg, der vandt med 11 sejre på stribe foran Daniel.

Rasmus K. Mikkelsen gik ubesejret igennem herrejunior-rækken.

Estiske Valeria Petrova fortsatte sin sejrsstime i Danmark, da hun vandt samtlige kampe i U21/damejunior-rækken.

Video fra Top12
Kim Holm fra Brøndby Bordtennisclub lavede livestream fra 6 borde i løbet af hele turneringen. De mere end 20 timers bordtennis kan ses her.