Sådan gik det ved Top 12

I weekenden blev der afviklet ungdoms Top 12 i Bjerringbro, hvor de bedste danske ungdomsspillere dystede om de store vandrepokaler i den prestigefyldte turnering, hvor man ikke kan satse på en god lodtrækning, da der spilles efter turneringsformen alle-mod-alle.

I alle rækker kunne de to spillere, der mødtes i sidste runde vinde rækken.

I Yngre pige/pige var både Annie Hedlund, Hasle og Jocefina Haagensen, Hvidovre ubesejret inden de mødte hianden i sidste runde, hvor svenske Annie Hedlund trak det længste strå med en 3-1 sejr.

I U21/damejunior var Sophie Walløe ubesejret, mens svenske Kornelia Jönsson blot havde tabt til Sofie Egeholt Bang, Københavns BTK, inden de mødtes i sidste runde. Da det er indbyrdes kamp, der tæller før sætscore, var der tale om en “finale-kamp”. Sophie Walløe vandt 3-0 i sæt og sluttede dermed på imponerende 33-0 i sæt.

I yngre drenge-rækken gentog Cristian David Hold, Silkeborg sejren fra sidste år. I den sidste kamp mødte han Alexander Sønderby Hansen, Hillerød, der også havde vundet de første 10 kampe. Cristian vandt med 3-1 i sæt i “finalen”.

I drenge-rækken stod de to rivaler Mikkel Emborg, Brønshøj og Daniel Simonsen, Hillerød igen overfor hinanden i den sidste kamp, som var en ren finale, da ingen af dem havde tabt i de første 10 kampe. Denne gang var det Mikkel Emborg, der trak det længste strå med 11-8 i femte- og afgørende sæt. Sidste år vandt Daniel Simonsen samtlige kampe i drenge-rækken, hvor han i sidste kamp vandt over Mikkel Emborg, der undervejs havde tabt til Bjarke Krog, Brønderslev. I 2015 vandt Daniel “finalen” mod Emborg, men i 2014 var det Emborg, der vandt med 11 sejre på stribe foran Daniel.

I herrejunior-rækken var Thor B. Christensen, Brønshøj favorit til at snuppe titlen efter afbud fra den forsvarende mester Rasmus K. Mikkelsen, Viby. Inden “finalen” i sidste runde mellem netop Thor B. Christensen og Martin Buch Andersen, Virum, var det dog sidstnævnte, der var ubesejret, mens Thor havde tabt til Peter Trans, Hillerød. Thor var bagud med 1-2 i sæt mod Martin i “finalen”, men vandt så de to sidste sæt med 11-9, 11-7.

Se samtlige resultater fra ungdoms Top 12 her (klik i ‘group games’ og scroll ned så fremkommer samtlige kampe med alle sætcifre. Nogle smartphones har problemer)

Vinderne af de fem officielle Top 12-rækker i 2017 blev:
Yngre drenge: Cristian David Hold, Søhøjlandet
Yngre pige/pige: Annie Hedlund, Hasle IF
Drenge: Mikkel Emborg, Brønshøj
Herrejunior: Thor B. Christensen, Brønshøj
U21/damejunior: Sophie Walløe, Brønshøj

Nørreå havde desuden indbudt spillere i en puslinge-række for drenge, som blev vundet af Mads Zacho Grotkjær, Rønde BTK foran David Lund Heinig, Amager og Dominykas Samuolis, Hillerød.

Brønshøjs tre vindere af ungdoms Top 12 i 2017. Øverst Thor B. Christensen og Sophie Walløe. Mikkel Emborg (siddende). Foto: Fra facebook.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk