Turneringsgrupperne har besluttet, hvordan de forskellige rækker afsluttes i sæsonen 2020-2021. Sæsonen er slut i alle rækker på nær Bordtennisligaen for damer og herrer.

I de vedhæftede dokumenter kan du læse detaljeret om, hvad beslutningen betyder for dig og dit hold. 

Juniorligaen, Drengeligaen og Pigeligaen

Hvis det ikke bliver muligt at afvikle slutspil i de tre rækker i indeværende sæson, så vil Turneringsgruppen forsøge med afvikling den 4.- 5. september 2021 eller den 18.- 19. september 2021, så der kan blive kåret en dansk mester i 2021. Turneringsgruppen vil indkalde de berørte klubber til en dialog om mulighederne. Læs mere i vedhæftede.

Afslutning af holdturneringen i sæson 2020-2021

Genåbning af indendørssport trækker ud og vi har længe stået i en situation, hvor både spillere, klubber og ikke mindst Turneringsgruppen ønsker en afklaring på, hvordan sæsonen 2020-2021 skal afsluttes. Det har været vanskeligt at melde noget konkret ud, idet betingelserne løbende er ændret.

Turneringsgruppen har i de nedlukkede perioder udarbejdet flere detaljerede planer for afvikling af resten af turneringen, men hver gang er planerne blevet kasseret som følge af yderligere forlængelse og stramning af restriktionerne.
Det har været frustrerende, at det i en lang periode ikke har været muligt at kunne fremlægge en reel plan og udsende konkrete oplysninger til klubber og spillere.

Situationen nærmer sig nu et tidspunkt hvor mulighederne hurtigt svinder ind. Frem til pressemødet d. 24. februar 2021 arbejdede Turneringsgruppen med tre primære scenarier.

  1. Holdturneringen afvikles helt normalt. Alle udsatte kampe afvikles i et meget komprimeret program frem til sommerferien (medio juni). 100% kampe.
  2. Antallet af udsatte kampe varierer en del i DT og i de regionale rækker. Målet er at alle kampe fra første turneringshalvdel afvikles, hvormed holdene har mødt hinanden én gang. 50% kampe.
  3. Sæsonen definitivt er slut. X% kampe.

Baseret på de tre forskellige scenarier er nedenfor opstillet Turneringsgruppens beslutning om hvorledes sæsonen 2020-2021 afsluttes og hvorledes op- og nedrykning foretages.

Uanset hvilken beslutning der træffes, vil der igen være hold som føler sig uretfærdigt behandlet og at op- og nedrykningerne ikke er baseret på sportslige udfald. Med mindre alle kampe afvikles, må det blot konstateres, at det i denne situation ikke er muligt at finde en løsning som udelukkende er baseret på sportslige udfald. Læs mere om de tre scenarier i vedhæftede dokumenter, hvor du også detaljeret kan læse om:

Op- og nedrykning i sæsonen 2020-2021
Bordtennisliga herrer, 1. division herrer, 2. division herrer og 3. division herrer
Bordtennisliga damer samt 1.- og 2. division damer
Juniorliga, Drengeliga og Pigeliga
Spilleberettigelse til slutspil i ungdoms-DT
Ændret turneringsstruktur i 2. og 3. division

I vedhæftede kan du ligeledes læse detaljeret om, hvad beslutningen betyder for:

TG-Vest (Jylland), TG-Midt (Fyn), TG-Øst (Sjælland) og TG-Bornholm (Bornholm).

Forfatter: Kim Holm Pedersen, Turneringsgruppen / Carsten Egeholt
Kontaktperson: Kim Holm Pedersen
Kontaktperson e-mail: KimHolm.Pedersen@sweco.dk