De europæiske bordtennisligaer er så småt ved at starte op. Landsholdspillernes fokus i de kommende måneder er i høj grad på de internationale klubkampe, selv om WTT-turneringer naturligvis også fylder i særligt Groths og Linds kalendre. I Bordtennis Danmark følger vi selvfølgelig vores stjerner ude i Europa og vil løbende dække deres ligakampe med fælles opsamlinger.

Vi har bedt spillerne fortælle lidt om, hvor de spiller, og hvordan de ser den kommende sæson.

Martin Buch Andersen: Jeg spiller for TTC Fortuna Passau i den tyske 2. Bundesliga. Jeg er glad for at have fået den mulighed. Sæsonen er begyndt, både med cup-kampe og med ligakampe. Vi startede med at vinde to cup-kampe men tabte også en. Hvis vi havde vundet den, havde vi mødt et Bundesligahold. Det kunne have været megafedt, men det gik desværre ikke vores vej. Jeg spillede selv helt okay og vandt en afgørende double mod min gamle klub fra sidste sæson, og så vandt jeg mod Liang Qiu, Qiu Dangs bror. Jeg mødte også Alexander ”The Flash” Flemming, som har vundet VM i sandpapir. Jeg havde 2-1 men kunne ikke rigtig finde spillet i de sidste to sæt, så den tabte jeg.

I den første ligakamp tabte vi 2-6 til et stærkt hold. Jeg vandt begge mine kampe, blandt andet en tæt kamp mod italienske John Oyebode (WR 232). Min anden kamp talte desværre ikke, da holdkampen var tabt. Vi har dog et godt hold og tror på, at vi kan slå alle i ligaen på en god dag.

Klubbens målsætning er at blive i ligaen (vi har været i ligaen i omkring 23 år), mens min egen ambition er at udvikle mig som spiller i klubben og komme i toppen af 2. Bundesliga, selv om ligaen er rigtig stærk.

I weekendens 2. ligakamp blev det 1-6 mod Borussia Dortmund. Martin tabte her en tæt kamp i fem sæt til Kirill Fadeev.

Thor Christensen: Jeg spiller for Herlev, og så spiller jeg for Issy-les-Moulineaux EP i National 1, den tredjebedste række i Frankrig. Ligaen i Frankrig er ret stærk. Især bredden er god, og der er ingen kampe, hvor man kan køre den hjem på autopilot. Der er også et par topspillere med, fx spillede kroatiske Andrej Gacina der i sidste sæson. Jeg har brug for en masse gode kampe, og det får jeg der.

Jeg har spillet der i to sæsoner og har fået et rigtig godt forhold til coachen, som så desværre er skiftet væk nu. Men jeg har stadig kontakt til ham. Han har hjulpet med at udvikle mig – og ikke kun de franske spillere.

Holdets ambitioner er at prøve at vinde alle kampe. Vi må se, hvor langt det rækker. Mine egne ambitioner er at gøre mit bedste i alle kampe. Give alt hvad jeg har. At være så mentalt klar som muligt. Det mentale er noget, jeg har arbejdet med især fra slutningen af sidste sæson og frem til nu. Jeg synes også, at jeg er blevet klart bedre på den del. Jeg håber at fortsætte de gode takter og komme op i en af de højere rækker.

I weekenden blev det til en 8-4 sejr i sæsonens første ligakamp mod La Romagne. Thor vandt to ud af sine tre singler.

Tobias Rasmussen: Jeg spiller for Amiens STT 1 i den franske Pro B liga – den næstbedste række i Frankrig. Lige som i sidste sæson. Jeg ville gerne prøve noget nyt, og så kom denne her mulighed op. Jeg har tidligere spillet i Tyskland i 6-7 år. Jeg spillede på det allerhøjeste niveau i Bundesligaen, og da jeg var den dårligste på mit hold, skulle jeg møde modstanderholdets nummer 1 næsten hver gang. Sådan er systemet i Bundesligaen. Det var utrolig hårdt at få mange kampe og at vinde kampe der, så jeg var glad, da jeg kunne skifte til Amiens i Frankrig. Niveauet passer super godt i den franske Pro B liga. Den er rigtig stærk.

Sidste år var vi fire udenlandske spillere i Amiens, hvor målet var at komme i top tre, og vi sluttede som nummer tre, så det var en fin sæson. I år er målet nok top 6 eller top 8. Sidste år var rækkens stærkeste hold, Montpellier, ekstremt stærkt med begge Lebrun-brødre på holdet. I år er ligaen til gengæld en del stærkere – overall. Holdet spiller sin første kamp i denne uge.

Jonathan Groth: Jeg spiller for Dekorglass Dzialdowo i den bedste polske liga. Vi spiller også med i Champions League. Akkurat som i sidste sæson. Jeg er glad for at være her. Der er en god atmosfære, og det er en stærk klub. Vores ambition er at vinde den polske liga og gå til final four i Champions League. Vi har et godt hold, og for os var det en skuffelse, at vi ikke vandt den polske liga sidste år. Sæsonen er allerede startet i Polen, men jeg starter først med ligakampe i denne uge. Holdet har spillet sin første ligakamp, som endte med en 3-1 sejr, men uden Groths deltagelse.

Anders Lind: Jeg spiller for Caen TTC 1 i den franske Pro A liga. Det er en klub, som har haft flere legendariske spillere for år tilbage, blandt andet Jörgen Persson (svensk verdensmester i single tilbage i 1991). Dengang vandt de mange store titler. De sidste 5-8 år har de dog ikke være så tæt på at vinde titler, som de burde være. Det er derfor, jeg er kommet hertil i år med store ambitioner. I år skal vi lave et pissegodt resultat. Vi skal ende højt oppe i ligaen, og det tror jeg også, vi kommer til at opnå. Caen er en by med 120.000 indbyggere, og de har faktisk ret mange tilskuere til vores hjemmekampe. Det giver bare god stemning og er pissefedt at spille i. Jeg glæder mig til at spille for dem og forhåbentlig indfri vores ambitioner.

Ligasæsonen er så småt gået i gang. Anders har spillet de første to holdkampe, som resulterede i et 1-3 nederlag ude mod Angers Les Loups og en 3-1 sejr hjemme over Rouen SPO 1. For Anders selv blev det til et nederlag til Hampus Nordberg (10-12 i femte sæt) i den første kamp og så en sikker 3-0 sejr over Alexandre Robinot i kamp to.

Tak til spillerne for at gøre os lidt klogere på deres ligaplaner og -ambitioner for de kommende måneder. Vi glæder os til at følge jer!

/KRJ