Samsonov/Kreanga i finalen

Lørdag var ikke lykkedag for europaranglistens nummer et. Først røg Timo Boll ud i herresingle, og klokken 13.45 kunne tyskeren stemple helt ud af dette EM, da han sammen med makkeren Christian Süss tabte semifinalen i herredouble.
I en afvekslende kamp vandt makkerparret hviderusseren Vladimir Samsonov og grækeren Kalinikos Kreanga med 4-2 i sæt over Süss/Boll, Tyskland.
Efter et lige første sæt kunne det blandede par notere en sejr på 11-9. Andet sæt blev ikke specielt seværdigt, dertil lavede begge par for mange fejl. Men igen var det Samsonov/Kreanga, som trak det længste strå, da de vandt 11-5.
I tredje sæt fik tyskerne styr på spillet. Deres loops sad, hvor de skulle, og det tvang flere gange modstanderen væk fra bordet. Tyskerne meldte sig ind i kampen igen med cifrene 11-3.
I fjerde sæt var det igen Kreanga og Samsonov, som var ovenpå. 11-8, og det lignede en let finalebillet, som blot skulle indkasseres i femte sæt.
Men tyskerne ville det anderledes. Igen fik Boll/Süss gang i de hårde og skruede loops i både forhånd og baghånd. 11-6 til tyskerne, og kampen var igen åben.
Sjette sæt blev ligeså tæt som det første, og Samsonov/Kreanga havde marginalerne med sig, da det spidsede til. Med cifrene 11-9 er de nu klar til finalen.
 
Schlager/Jindrak slog sig til finalen
 
I formiddags lignede han en træt, færdig mand. Men verdensmesteren Werner Schlager kunne alligevel gå fra bordet med armene hævet over hovedet senere lørdag. Sammen med landsmanden Karl Jindrak vandt han semifinalen i herredouble med 4-2 i sæt over russerne Smirnov og Mazounov. Det var det samme russiske par, som Michael Maze og Finn Tugwell besejrede i bronzekampen ved OL i Athen.
De to russere lignede ellers længe et finalepar. Uden større vanskeligheder bragte de sig foran 2-0 i sæt, men så vendte kampen fuldstændigt. Karl Jindrak trak en stor del af læsset, da østrigerne først vandt tredje og derefter også fjerde sæt. Femte sæt blev en gyser. Russerne bragte sig klart foran med 6-1, men Schlager og Jindrak fik kæmpet sig tilbage og kom foran 9-8. Alligevel var det russerne, som fik den første sætbold ved 10-9, men igen fik østrigerne udlignet. Herefter skiftedes de to par til at føre, indtil østrigerne sikrede sig sættet med 14-12.
Vendepunktet var i høj grad Jindraks fortjeneste, da han i den mest kritiske periode vandt mange point for det østrigske par med sin baghånd. Og trods 36 sæt i går og fem sæt i formiddags, lykkedes det Werner Schlager at finde ressourcer nok til, at det mentale overskud efter femte sæt også blev vekslet til et spillemæssigt. 11-8 til østrigerne i sjette sæt, og dermed må de skuffede russere konstatere, at de ligesom under OL akkurat ikke nåede finalen.

Forfatter: Jakob Poulsen
Kontaktperson tlf.: 51 29 91 37
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk