Sartz: “… et fantastisk VM”

  FTZ  
  i-shoppingcenter.dk

BUTTERFLY
VM for Hold 2008
Guangzhou, Kina
# 24.02 – 02.03 #

  i-shoppingcenter.dk
  FTZ 

 

“Det var et fantastisk VM”. Det er den korte udgave af sportschef Peter Sartz evaluering af de 49. verdensmesterskaber i Guangzhou.

Det er første gang vi er kommet i mellem de sidste 12 , og det sker endda i en overgangsperiode, hvor vi skal have spillet en ny generation ind på landsholdet. Næste gang skulle der være gode muligheder for at komme mellem de sidste otte, siger Peter Sartz.

Det er vigtigt at vi er sikre på deltagelse in den bedste kategori i 2010 og vi nu har tid til at forberede os optimalt

Det er godt, at Kasper og Christian kunne vinde kampe. Alle har taget ansvar. Det er vigtigt, at vi vinder de kampe der ikke har så stor betydning, som kampen mod Rusland. Her har vi tidligere været alt for dårlige.

Michael er altid god ved mesterskaber og han forbedrede sig under turneringen. Det var en god turnering for Michael for den videre færd mod OL.

Den bedste kamp var sejren over Hong Kong som senere blev nummer tre. Her stemte alt. Vores dårligste kamp var mod Singapore, hvor vi med lidt tur havde vundet.

Det var vigtigt, at vi kom tidligt til Kina, så vi havde fået tidsforskellen ud af kroppen – jeg er sikker på Hviderusland tabte en plads mellem de sidste tolv, fordi de kom dagen før.

Michael havde 8-3, Finn 4-6, Kasper 3-5 og Christian 2-2 i kampscore. Det er mere end godkendt, siger Peter Sartz.

Stort potentiale
Det er flot, at damerne hængte på i anden kategori. Der er noget at bygge på. Jeg er meget tilfreds med debutanterne Pernille Agerholm og Mie Jacobsen. De har lært meget .

Hvis alle arbejder seriøst videre, forventer jeg vi kan spille om oprykning til 1. kategori næste gang. Mie fik en score på 11-4 , hvilket er godt, og hun rykker snart op i top 200 og har bør i top 100 indenfor de næste to år.

– Jeg håber vi får et dameelitecenter op at stå i Århus det næste år. Det vil betyde meget for udviklingen af damebordtennis i Danmark siger Peter Sartz.

Under VM 2008 kan man bl.a. læse alle VM-nyheder fra dbtu.dk, samt læse artikler fra div. medier om VM for Hold 2008…

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk