SD-semifinaler på menuen

Semifinalerne i STIGA Divisionen indledes tirsdag, hvor de første opgør i de to semifinaleserier, der spilles bedst af tre kampe, afvikles – Vedbæk tager hjemme imod Køge Bugt, mens København hjemme møder grundspilsvinderne, de forsvarende mestre og dette års guldfavoritter fra Roskilde.

Vedbæks oprykkere, der opnåede en tredieplads i grundspillet, slog i kvartfinalerne OB, der efter en sejr i den første kamp hjemme på Fyn, fik tørt på i Vedbæk, hvor hjemmeholdet vandt med samlet 10-1 i de to afsluttende kvartfinalekampe.

Siden da har man fået en dansk singlemester på holdet, og med Christian Kongsgaard i spidsen for et hold, der består af nuværende eller tidligere danske mestre – individuelle eller i hold – kan nordsjællænderne givetvis udfordre, endda presse vicemestrene og grundspilstoerne fra Køge Bugt.

Køge Bugt spillede en noget ustabil grundspilssæson, men sluttede solidt af med seks sejre i træk – bl.a. over Roskilde, der til lejligheden dog langt fra var i stærkeste opstilling.

Esserne på holdet er Huang Hou Yu og “forhåbentlig” Magnus Molin, der har stort potentiale, selvom hans bedste år givetvis ligger bag ham – derudover er Jonathan Groth altid spændende at følge, og måske bliver SD-slutspillet et resultatmæssigt gennembrud på seniorplan for juniorstortalentet.

BTK VEDBÆK (Foto: btk-vedbaek.dk)KØGE BUGT (Foto: koegebugt-btk.com)

STIGA Divisionen – Kvartfinale
23. marts – 19:00
Vedbæk v Køge Bugt

Forventede holdopstillinger
Vedbæk
Martin Monrad
Christian Kongsgaard
Morten Knudsen
Kim Høgsberg
(Jimmy Ojakangas)

Spillested
Rundforbihallen
Egebækvej 118
2850 Nærum

Køge Bugt
Huang Hou Yu
Magnus Molin
Fredrik Lundkvist
Jonathan Groth
(Fredrik Nilsson)

I den anden semifinale ligner det på forhånd en ulige kamp, men København er efter avancementet fra kvartfinalerne, der blev sikret via to gyserafgørelser efter Sudden Double mod Vestegnen, sikkert fortrøstningsfulde, selvom Roskilde selvsagt er en modstander af en noget anden kaliber.

KBTK tog qua en sjetteplads i grundspillet den sidste plads i slutspillet, men leverede undervejs nogle bemærkelsesværdige resultater, hvor de fx uddelte æg til Køge Bugt – i Køge!

Den nykårede vinder af DBTU’s Grand Prix-serie, Li Moding kan på sine bedste dage udfordre mindst 2/3 af Roskildes stjernetrio – og med den svenske duo, Robert Eriksson og Anders Holm, hvoraf den ene stiller op i næstbedste parkryds, er københavnerne bestemt ikke ufarlige.

Roskilde i stærkeste opstilling er dog umådeligt svære at slå – Michael Maze, Finn Tugwell og Allan Bentsen er måske trioen, der om et par måneder stiller op for Danmark til VM, så det er selvsagt noget af en udfordring der venter KBTK tirsdag aften.

KØBENHAVNS BTK (Foto: dr.dk)MICHAEL MAZE (Foto: dr.dk)

STIGA Divisionen – Kvartfinale
23. marts – 18:00
København – Roskilde

Forventede holdopstillinger
København
Li Moding
Robert Eriksson
Anders Holm
Jimmie Karlsson
()

Spillested
Remisen
Blegdamsvej 132
2100 København Ø

Roskilde
Michael Maze
Finn Tugwell
Allan Bentsen
Casper Gammelmark
(He Ke Yi)

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse alle nyheder og se statistik fra indeværende sæson – på DR Min Sport kan man endvidere læse mere om STIGA Divisionen…

DR MIN SPORT

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk