Serbisk/litauisk triumf i mix

Mestrene fra 2000 triufmerede igen
 
Aleksandar Karakasevic og Ruta Garkausikaite-Budiene gentog bedriften fra europamesterskaberne i 2000, da de her til aften besejrede Chen Weixing fra Østrig og Viktoria Pavlovich fra Hviderusland og blev europamestre i mixdouble.
 
I en tæt finale vandt de 4-2 i sæt. Efter at have vundet første sæt, smed parret to sætbolde væk i andet, og 10-8 blev pludselig til 10-11, inden Chen og Pavlovich vandt sættet med 13-11.
 
De senere mestre fik også en skidt start på tredje sæt, men 1-3 blev vendt til føring på 7-5 og sætsejr 11-8.
 
Da de også vandt fjerde sæt på imponerende vis efter at have vendt 8-10 til 12-10, skulle man tro, at det østrigsk/hviderussiske par var knækket. Men trods de hårde odds og Chens håndskade, kom parret tilbage og tvang Karakasevich og Garkausikaite-Budiene ud i endnu et sæt.
 
Sjette sæt blev også en tæt affære. Ved 6-6 vandt Karakasevic og Garkausikaite-Budiene to seværdige dueller i modstandernes serv. Dermed var de pludselig foran 8-6 og havde serven. Men igen kom Chen og Pavlovich tilbage og udlignede til 8-8. Til sidst var heldet dog på Karakasevich og Garkausikaite-Budienes side, og på den første matchbold afgjorde de kampen til 11-9.
 

Forfatter: Jakob Poulsen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk