Sisu/MBK klar til DED-finalen

Sisu/MBK er klar til finalerne i Elitedivisionen for Damer – dette efter tre semifinalekampe mod Roskilde, der efter (overraskende) brav fight måtte overgives sig søndag eftermiddag i Århus.

Efter et klart nederlag i den første semifinale på hjemmebane, rejste roskildgenserne sig i den anden af slagsen – men første i sidste øjeblik:

Bagud med 2-4, vandt gæsterne fire af de fem sidste kampe, og sørgede med en sejr på 6-5 for at semifinalerserien skulle ud i tredie og afgørende kamp – to sejre til Janne Jensen og sejre i begge doubler var afgørende for Roskilde.

I lørdagskampen var det nærmest kun Pernille Agerholm, der havde holdt normalt niveau for Sisu/MBK – hun brillierede også søndag med lutter singlesejre, og lagde dermed grunden til århusianernes finaleplads.

Med hendes tre sejre + to til Bela Katchiouriner og en enkelt til Mie Jacobsen var Sisu/MBK klar til deres første DED-finale siden 2005, hvor de løb med DM-guldet.

Roskilde må tage til takke med en bronzekamp, hvor modstanderne er Frem Sakskøbing, der tabte klart til Vedbæk i den anden semifinale.

6/4
Grundspilstoerne fra Sisu/MBK ser ud til at være på vej mod finalen  i Elitedivisionen for Damer – i den første semifinale mod Roskilde vandt de 6-2, og nu kun en hjemmesejr fra kampen om DM-titel og guldmedaljer.

Kampen havde haft en smådramatisk optakt:

Århusianerne havde sammen med grundspilsvinderne fra Vedbæk nedlagt protest mod Roskilde, der havde fået dispensation til at bruge den tidligere landsholdskæmpe Pia Finnemann, selvom hun ikke har spillet en eneste grundspilskamp, hvilket reglerne tydeligt siger man skal (nærmere præcis skal man have spillet fire kampe for at kunne deltage i slutspillet).

Hverken Sisu/MBK eller Finnemann var dog sønderligt påvirkede af dette – landsholdstrioen fra Århus vandt holdkampen, og den 30-årige bordtennisførpensionist vandt begge sine kampe mod de unge landsholdsspillere, PernilleAgerholm & Søndergaard med kun et enkelt sættab undervejs! 

Mie Jacobsen blev førstedame for gæsterne, da hun ikke mødte Finnemann – hun vandt to sejre + doublen sammen med Søndergaard, der vandt en enkelt singlesejr. Agerholm tog ligeledes to sejre, men måtte bruge tre forsøg til det.

Der er returkamp i Århus om en uge – en hjemmesejr vil betyde en finaleplads mod enten Vedbæk eller Frem Sakskøbing, der indleder deres semifinaleserie den kommende weekend…

På dbtu.dk kan man under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne læse meget mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder fra både denne og sidste sæson…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk