Sisu/MBK tog DM for 1. gang

Aftenens 3. og afgørende finalekamp om det danske mesterskab i bordtennis for damer endte efter et nervepirrende drama med et 4-6 nederlag til de 8-dobbelte danske mestre fra Ballerup. SISU/MBK tog dermed det 1. mesterskab i klubbens historie med tilbage til Smilets By, Århus.

Ballerup med Annie Ramberg, Susanne Pedersen og Michelle Nielsen i startopstillingen kom ellers bedst fra start og lagde sig i front med 2-1 efter to smalle 3-2 sejre til Susanne og Michelle over hhv. Signe Andersen og Bela Katchiouriner.

Susanne, der havde hævet sit spil fra den 2. finalekamp, gav Trine Grauholm noget at tænke over, da Susanne chokstartede og tog 1. sæt med 11-8. Trine fandt dog melodien i 2. sæt og vandt sikkert sættet 11-3, før Susanne igen i 3. sæt formåede at sætte Trine under pres. Trine modstod presset og vandt sættet 12-10 og også 4. sæt 11-8. Michelle vandt 3-0 over Signe, mens Bela med samme cifre besejrede Annie. Stillingen efter seks singler var helt lige 3-3.

I sin sidste single mod Trine var Michelle hurtigere ude at startblokken end en Formel 1 racer, og snuppede 1. sæt med 11-4. Også i 2. sæt viste Michelle fremragende bordtennis, men Trine, der er gået igennem samtlige finalekampe uden nederlag, viste viljen og vejen og vandt sættet 11-9. I 3. og 4. sæt formåede Trine at holde initiativet inde ved bordet og sejrede med cifrene 11-8 og 11-2. Susanne fortsatte takterne fra hendes kamp mod Trine, og måtte ud i en medrivende 5-sætter før SISU-spilleren til størstedelen af 100 tilskueres store ærgrelse vandt i afgørende sæt med 11-4. Annie hev den nødvendige sejr mod Signe hjem med 3-1 i sæt. Stillingen inden afgørende double 4-5 i SISU’s favør.

De foregående to doubler var begge blevet vundet af Ballerup, og var derfor en svag favorit til at vinde kampen og dermed mesterskabet med en udligning til 5-5. Århusianerne ville det anderledes, og Ballerup-parret Michelle/Susanne var under et tydeligt pres. Sejrscifrene til SISU blev på 5-11, 11-5, 12-10, 8-11 og 11-6. Ballerup forspildte muligheden for at vinde 3. sæt ved at brænde en skæbnesvanger sætbold ved stillingen 10-9. Slutstillingen 4-6 og mesterskabet til SISU. Stort tillykke med titlen fra Ballerup Bordtennisklub.

Ballerups 2. hold var i deres semifinale blevet besejret af Ballerup 1, og Ballerup Bordtennisklub besatte dermed både 2. og 3. pladserne i dette års udgave af damernes elitedivision. Trods alt et flot resultat af byens ping-pong ladies.

Forfatter: Rune Møller, Ballerup BTK
Kontaktperson tlf.: 43262117
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk