Slagteren fra Hjordkær

Kategori: 
Dato: 
01.10.2020

- starter i en halvtidsstilling i Bordtennis Danmark.

’Ka do snak æ synnejysk sproch’? Ellers må du nok se at få det lært, for inden længe kommer mange flere til at svinge battet i Sønder- og Sydvestjylland, hvis det står til 34-årige Morten Nissen, formand for Haderslev Bordtennisklub og Sønder- og Sydvestjyllands repræsentant i ledergruppen.
Han har sagt sit job op som slagterimedarbejder i Danish Crown, for at starte i en halvtidsstilling i Bordtennis Danmark fra i dag den 1. oktober, hvor hans primære opgave bliver at skabe vækst i Sønder- og Sydvestjylland.

- Tidligere havde vi i regionen ca. 15 klubber med omkring 50 medlemmer. Det tal er skrumpet til ca. fem. Klubberne er langsomt gået i sig selv efter Maze-effekten. De frivillige er blevet væk, medlemmerne er blevet væk, og pludselig står der kun en formand tilbage i klubben. Det er vigtigt, at vi får nogle stærke og bæredygtige klubber, så det ikke sker igen, forklarer Morten Nissen.
Han mener, at et godt sammenhold mellem regionens klubber vil betyde, at de kan assistere hinanden således, at man med fælles kraft kan sikre sig stærke klubber.

- De fleste klubber noteret sig tilbagegangen, og det er jo et vigtigt vink med en vognstang om, at man ude i klubberne skal styrke sin organisation. Bestyrelse, trænere, spillere, frivillige osv. Men i allerhøjeste grad også fællesskabet og sammenholdet, siger Morten Nissen.

Men hvem er Morten Nissen og hvorfor blev det bordtennis for hans vedkommende?

- Bordtennis har altid fascineret mig, fordi der er så mange måder at tilgå bordtennis på. Skru, fart, effekt, korte knopper, lange knopper, antispin, medium knopper, hurtige battræ, langsomme battræ, defensivt spil, offensivt spil, allround osv. Det gør bare sporten super sjov, da man aldrig møder to ens spillere, og så kan bordtennis spilles alle steder. Tager man til udlandet på ferie og bor på hotel, så står der et bordtennisbord. Det er simpelthen en sport for alle, og derfor er det jo helt utroligt, at vi ikke har flere medlemmer end vi har, siger Morten Nissen.

Morten Nissen stiftede første gang bekendtskab med bordtennis i Folkeskolen, hvor man havde bordtennisborde stående, som næsten alle fra 3.- 6. klasse spillede flittigt på i frikvartererne. Om aftenen fortsatte han bl.a. med at spille bordtennis i den lokale ungeklub.

- Jeg spillede ofte sammen med en kammerat fra parallelklassen. Vi spillede i præstegården i hans fars konfirmandstue, hvor de havde et ret solidt Stiga bord stående og en hel kasse med 3-stjernede bat, husker Morten, der ikke kunne få nok af bordtennis. Han blev derfor meldt ind Rødekro Bordtennisklub, som den gang lå nærmest Hjordkær, hvor han voksede op.

- Det var en fremragende tid fra 1995 og frem til 2001. Der var en helt fantastisk stemning i klubben både til træning og ved den lokale Dino-cup. Rødekro BTK afholdt også bordtennisskole, hvor alle ungdomsspillerne var samlet og overnattede en weekend på skolen med bl.a. natløb samt god træning.

Morten stoppede med bordtennis i 2001, da han sideløbende også spillede en del fodbold, hvilket tog mere og mere af tiden lige som han samme år tog på BGI-Bjerre Gymnastik & Idrætsefterskole. Han blev tilmeldt fodboldlinjen, hvor man ud over at have nogle rigtige gode træningspas også uddannede trænere. Efterskolen blev afsluttet i 2002, hvor efter Morten tog arbejde i den lokale Brugs.
- Der var en fantastisk uddeler, som lærte mig, at selvom man gør et godt stykke arbejde, kan man godt opretholde det gode humør og den gode gnist. Så uanset opgavens størrelse skal den løses med et godt humør.


Morten Nissen.

Fra brød over asfalt til kød

I vinteren 2002 kom Morten til Kohberg-brød i Produktionen, da han stadig var lidt uklar på, hvad han reelt set gerne ville. En uklarhed der skulle vise sig at vare ved i de kommende 7 år, inden han i foråret 2009 fik tilbudt en stilling hos Munck Asfalt på asfaltværket, hvor han skulle være med i Sønderborg-motorvejsprojektet. Jobbet bestod i at drive værket sammen med to andre gutter, en gummigedsfører, en blandemester. Morten skulle holde styr på lastbiler og råmaterialer. Den tjans stod han for i en periode på fem år.
I 2015 startede Morten som Slagterlærling hos Danish Crown i Blans. I 2017 var han udlært slagter, og fik en stilling i pakkeriet hos Danish Crown i Blans.

En ny start med bordtennis

I 2004 begyndte Morten til bordtennis igen - denne gang i Aabenraa Bordtennisklub. Egentlig mest for at hygge lidt med spillet og nørde lidt bat og belægninger. I foråret 2012 stoppede han efter en kontrovers med Aabenraa Bordtennisklub.
Samme år fik Louise og Morten deres første barn, hvilket betød en naturlig pause med bordtennis, som dog varede kort. Allerede i 2013 startede Morten op igen, denne gang i Haderslev Bordtennisklub, hvor han i 2015 blev valgt som formand.

- I foråret 2019 fik jeg sat lidt kog i en debat på facebook omkring det gamle DBTU og JBTU. Jeg blev hørt og fik en masse information omkring den nye struktur. Jeg satte mig for mål, at hvis man gerne vil ændre noget, så er man nødt til at gå forrest. Derfor har jeg deltaget aktivt i arbejdet lige siden.
Morten Nissen er nu leder i vækstteam Sønder- og Sydvestjylland, hvor håbet er at samle endnu flere spillere, gøre klubberne endnu større og bæredygtige, samt få flere velfungerende klubber op at stå.

- Målsætningen er, at de sønderjyske klubber skal være bedre til at arbejde sammen, vi skal være bedre til at støtte hinanden og sammen løfte hele regionen. Lykkedes vi med det, så vil flere klubber mangedoble antallet af medlemmer, frivillige hænder samt generelt øge populariteten for bordtennis. 

Hvad vil Morten Nissen helt konkret gøre som det første i sit nye job?
- Jeg vil først og fremmest tage rundt til klubberne, præsentere mig selv, lytte til klubbernes problemstillinger og mærke deres generelle ve og vel.


I første omgang er medaljerne ikke det vigtigste for Morten Nissen.

Drømmen

- Mit største mål er at gøre bordtennis til en sport, som er på højde med fodbold i popularitet. Vi skal have lavet bordtennis-camps, som er tæt på konceptet som fodboldskoler, og så skal vi have lavet nogle fede events der generelt kan få bordtennis anerkendt som mere end en nichesport.
Med baggrund i at jeg har fået så meget af andre frivillige i min tid i Rødekro Bordtennisklub, brænder jeg for at give tilbage. Jeg har mærket en indre glød blusse frem, så nu er det min tur til at give noget igen.

Morten Nissen er født i Aabenraa, opvokset og bosiddende i Hjordkær. Gift med sygeplejerske Louise Nissen, som han har tre børn på henholdsvis 4, 6 og 8 år sammen med.

Velkommen ombord i Bordtennis Danmark!

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09