Slovenia Open, Ljublijana

Tre af Danmarks bedste herrejunior deltog i weekenden i Slovenia Open 2006 – en stærkt besat turnering for Europas juniorer. Danmark deltog med Mikkel Hindersson, Virum Sorgenfri (60 i Europa), Kasper Sternberg, BTK 61 (37 i Europa) og Morten Rasmussen, OB.

Det blev til fornemme resultater i Slovenien til Danmark, og det lover godt forud for sommerens EM, der er sæsonens højdepunkt. Der blev spillet såvel holdturnering, single og double.

I holdturneringen var Danmark i pulje med Tyskland, Italien 2 og Slovenien 2. I første kamp blev Slovenien 2 besejret med 3-0 og det samme var tilfældet med Italien 2 i anden kamp. I tredje kamp mødte Danmark det tyske hold med Sebastian Sturzberger (91 i Europa), Markus Schlichter og Hendrik Fuss. Efter en god kamp og en godkendt indsats vandt tyskerne 3-0, men Mikkel Hindersson havde presset Sturzberger ud i fem sæt og alle kampene havde været lige. I kvartfinalen var Danmark oppe mod Slovakiet, og efter en flot kamp med fire femsætskampe vandt Danmark med 3-1. I alle kampe var Danmark bagud, men viste fremragende moral og vendte kampene. Mikkel Hindersson vandt begge sine singler og Morten Rasmussen vandt over Slovakiets tredjemand, Pindura (46 i Europa), der siden gik i semifinalen i singleturneringen. I semifinalen var Belgien modstanderen og her var Danmark igen bedst i de afgørende kampe. Holdkampen blev vundet med 3-0 – Mikkel vandt her bl.a. over Belgiens Benjamin Rogiers (28 i Europa) og Danmark var klar til finalen mod de tidligere puljemodstandere Tyskland.

I finalen var Danmark tæt på at skabe en mindre sensation, da Mikkel Hindersson vandt begge sine singler og dermed fik revanche for nederlagene i puljen. Det blev bl.a. til sejr over Markus Schlichter, der senere vandt singleturneringen. Også Morten Rasmussen var godt spillende og kunne have givet Danmark sejren. Morten tabte i fem sæt med 8-11 i afgørende til Hendrik Fuss. Danmark blev dermed nummer to efter Tyskland og foran Belgien og Rumænien.

I single var dampen gået lidt af kedlen, og ingen af danskerne leverede prangende resultater. Alle danskere gik videre fra puljerne, og Mikkel nåede til 1/8-finalen, hvor han tabte til Filip Pindura, Slovakiet med 1-3. Morten Rasmussen tabte til Zoltan Lelkes, Slovakiet (92 i Europa) 1-3 og Kasper Sternberg til Paolo Bisi, Italien 2-3.

I double blev Kasper Sternberg og Mikkel Hindersson topseedet efter holdturneringen og de levede til fulde op til forventningerne. Både i kvartfinalen og i semifinalen blev det til klare 3-0-sejre over henholdsvis Sargu/Szocs, Rumænien og Balaz/Pindura, Slovakiet. I finalen blev det lidt af en gyser, da modstanderne hed Cazacu/Voinea, Rumænien. Efter at have vundet de første to sæt 11-8, 11-4, vandt rumænerne de to efterfølgende 4-11, 9-11. I femte sæt var holdene helt lige, og først med 12-10 i femte sæt kom sejren i hus. Skal Danmark gøre sig forhåbninger om medaljer til juniorerne ved EM til sommer, så er doublen et bud på en overraskelse.

Forfatter: Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk