Slut for Danmark

Det er slut for dansk deltagelse i Finlandia Open. Søndag vil der kun blive spillet de afgørende kampe, og der er desværre ingen danskere iblandt.

Det har været to meget lange dage i singleturneringen med kampe fra kl. 9 morgen til efter 9 aften. Alle har fået fantastiske kampe og uvurderlig international erfaring.

Rasmus Klein-Døssing har uden tvivl været den dansker, der leverede det bedste indtryk. Fredag tabte han kun én kamp og slog ikke mindre end fire spillere der er placeret henholdsvis 64, 8, 226 og 322 bedre på verdensranglisten.

Klein kunne dog ikke helt holde niveauet, da benene lørdag blev tunge og endte turneringen som nr. 31. Med en seedning som nr. 76 er det dog mere end godkendt.

RASMUS KLEIN-DØSSING (Foto: Jens Luckenbach)

Tobias Lau og de to piger, Pernille Agerholm og Sabine Borre Larsen fandt aldrig helt niveauet. Spillet var for svingede og det stabile høje niveau over længere perioder i kampene, som det kræves for at vinde kampe på dette niveau, udeblev for ofte.

Der er dog ingen tvivl om at alle, spillere såvel som undertegnede, er blevet klogere på hvad der skal forbedres for at tage næste skridt.

De danske placeringer
Rasmus Klein-Døssing nr. 31 (seedet som nr. 76)
Tobias Lau nr. 74 (81)
Sabine Borre Larsen nr. 39 (25)
Pernille Agerholm nr. 36 (35)

3/12 | Godkendt førstedag
Førstedagen ved Finlandia Open blev en godkendt en af slagsen. Herrerne leverede en bedre indsats end forventet, mens damerne ikke helt levede op til forventningerne.

Damerne vandt sikkert 3-0 over Finland i 1. runde. På trods af den sikre sejr var spillet svingende og niveauet skulle højnes for at vinde over Hviderusland der på papiret var lille favorit.

sptl.fi/FO_Joukkue/Osakats.asp?ID=202&Max=32

Niveauet blev højere men ikke nok til for alvor at true modstanderne fra Østeuropa, der havde bedre spilkoncept og generelt var mere sikre i spillet. Ét sæt blev det til og Danmark måtte forlade holdturneringen i 2. runde med et 0-3 nederlag.

sptl.fi/FO_Joukkue/Osakats.asp?ID=217&Max=32

Herrerne lagde godt ud mod Belgien 3. To 3-0 sejre gav 2-0 føring, men to nederlag i 5. sæt i doublen og til Tobias Lau, lagde pres på Kleins bredde skuldre. Klein holdt til presset og vandt relativt sikkert 3-1 i den afgørende.

sptl.fi/FO_Joukkue/Osakats.asp?ID=159&Max=64

Danmark skulle herefter op mod Tjekkiet der var 4. seedet i holdturneringen og i Martin Olejnik havde turneringens højst rangerede spiller (nr. 132 i verden).

Der var ikke meget at komme efter i de to første kampe. Klare 0-3 nederlag blev det til, og det lignede en hurtig afklapsning. Men med solidt spil i doublen kom Danmark på tavlen og tilbage i kampen.

Klein skulle herefter op mod jævnaldrene Frantisek Placek, der er 250 pladser højere placeret på verdensranglisten. Klein kom bagud 0-2 men med aggressivt spil og 100 % fight hele vejen, fik han overraskende vendt kampen til 3-2 sejr og Danmark var helt tilbage i kampen.

Tobias fik derved chancen for at afgøre holdkampen til Danmarks fordel og lave et sensationelt comeback.

Der er 620 pladser imellem de to spillere, og den afstand var desværre for stor. Tobias gjorde hvad han kunne, men kunne ikke forhindre et 1-3 nederlag og dermed 2-3 sejr til Tjekkiet.

sptl.fi/FO_Joukkue/Osakats.asp?ID=180&Max=64

I dag starter singleturneringen, hvor mange lærerige kampe venter den danske delegation. Der skal flere gode sejre på bordet…

3/12 | Dansk kvartet i Helsingfors
To hold repræsenterer Danmark ved Finlandia Open fra 3.-6. december.

Dameholdet består af Sabine Borre Larsen og Pernille Agerholm, mens Rasmus Klein-Døssing og Tobias Lau er spillerne på herreholdet.

SABINE BORRE LARSEN (Foto: Jens Luckenbach)RASMUS KLEIN-DØSSING (Foto: Jens Luckenbach)

Ved Finlandia Open i Helsingfors spilles en to-mands holdturnering og derefter en singleturnering, hvor der bliver spillet om alle pladser.

Deltagerfeltet ved turneringen er stærkt men ikke på samme niveau som ved Pro Touren. Det tilfælde og at turneringsstrukturen giver mange kampe gør turneringen perfekt til at give international erfaring for de danske deltagere.

Målet med turneringen er for spillerne at vise udvikling fra sidst de var af sted. De skal arbejde med disciplinen og de tekniske og taktiske ting der er nødvendige på dette niveau.

De skal slå de spillere de ligger over på verdensranglisten og samtidig kravle opad ved også at slå spillere der er højere rangeret. Der vil undervejs i kampene komme mange chancer, og spillerne skal være klar til at lave de nødvendige ændringer på de rigtige tidspunkter.

Jeg forventer mig mange positive oplevelser og et mere klart billede af hvor spillerne står teknisk, taktisk, mentalt og fysisk og hvad der fremtidigt skal arbejdes med.

Forfatter: Poul Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 37 09 20
Kontaktperson e-mail: poul.sorensen@dbtu.dk