I midten af oktober udsendte DBTU det nye koncept Slagstyrke60 til samtlige klubber. Der gik ikke mange dage, før Birgit Schleimann Petersen kontaktede konsulenten med et ønske om at benytte materialet til at starte en Slagstyrke60 afdeling op i Furesø BTK. I starten af december var også den lokale avis involveret og via et flot forarbejde fra Birgit var både hun og konceptet i lokalavisen. Det skulle vise sig, at være en rigtig god ide – artiklen blev modtaget med stor interesse og hos flere af de medlemmer, der i dag benytter tilbuddet er artiklen klippet ud og gemt. Det har også vist sig, at det var et stort plus, at Birgit selv optrådte på det billede som lokalavisen valgte at anvende. En af de kvindelige deltagere på Furesø BTK’s Slagstyrke60 hold siger ”at det var Birgit, der var på billede fik mig til at indse, at bordtennis også var et tilbud til kvinder – og det er jeg virkeligt glad for”.

Den 14. januar var opstartsdagen for Slagstyrke60 i Furesø BTK – det var snestorm, men omkring 25 nye håbefulde spillere trodsede vejret og mødte op til den første træning. Sådan har det så været siden – der er et stabilt fremmøde og hver mandag er der mellem 20-25 spillere over 60 år som mødes til den ugentlige træning. Klubben har 10 faste borde, hvilket giver mulighed for, at der kan spilles både single og double, og stemningen er høj også selvom der er plads til konkurrenceinstinktet. ”Vi kommer klart for at røre os og med det fysiske aspekt for øje, men vi kommer også for konkurrencen og for at blive udfordret”. Og det er der rig mulighed for – mange af spillerne på Slagstyrke60 i Furesø BTK er nye i bordtennissporten og de udfordres af at få bolden over og holde bolden i gang. Enkelte har spillet som yngre og derfor nyder kampene, hvor der spilles om point.

Fælles for dem alle er, at de nyder samværet omkring bordtennisspillet, de hjælper hinanden og kommer med gode råd til hvordan spillet kan forbedres og ja – så er der også pausen. Midt i træningen holdes der en kaffepause, hvor spillerne kan lære hinanden bedre at kende, for mange af deltagerne er nemlig kommet alene, hvilket også gør Slagstyrke60 til endnu en måde at møde nye og spændende mennesker på.

Det sociale aspekt var ikke afgørende for lysten til at begynde på at spille bordtennis, da mange af de spillere som konsulenten talte med er yderst aktive og har et stort socialt netværk, men der er ingen tvivl om, at de gode relationer mellem spillerne på Slagstyrke60 i Furesø BTK har betydning for lysten til at blive i klubben. At spillerne har det godt sammen var der ingen tvivl om, der blev grinet, talt og råbt opmuntrende bemærkninger som ”kom nu makker” og der er ingen, der får lov til at stå uden at spille før de bliver udfordret til kamp. Ingen ved hvad fremtiden vil bringe, men Slagstyrke60 i Furesø BTK bliver måske i fremtiden mere end ”bare” bordtennis for som der blev sagt ”vi må holde en sommerfest, for der er alt for lang tid til julefrokosten.”

Slagstyrke60 har også fået andre positive effekter for Furesø BTK. Artiklen i lokalavisen har betydet at klubben har fået tilgang af 5 nye spillere i aldersgruppen 30-50 år, disse træner i klubbens almindelige træningstider, hvor de også får selskab af spillere på Slagstyrke60 holdet, som gerne vil træne mere end en gang om ugen. Samtidigt har opstarten af Slagstyrke60 betydet, at klubben har fået tilført en ekstra trænerressource, da en efterlønner fra en af de nærliggende klubber, kommer forbi til mandagstræningen og helt gratis tilbyder lidt ekstra individuelt træning til de spillere, der har lyst til at få instruktion. Dette er et meget attraktivt tilbud, som mange af spillerne ønsker at benytte.

 

Læs den omtalte artikel her  

Læs mere om Slagstyrke 60  her

Forfatter: Annette Westermann
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: annette.westermann@dbtu.dk