Onsdag i uge 7 havde jeg sammen med bl.a. Michael Jørgensen en spændende og lærerig dag. Vi var kommet til København for at opleve og lære nyt om benarbejde fra den lettiske træner Viktor Tolkacevs. Viktor har arbejdet professionelt som træner gennem mange år, og har været træner i mange lande. Et af hans specialer er benarbejde.
Vores onsdag startede dog med et besøg på Vinter-campen i Remisen, hvor ca. 30 unge spillere var i gang med 2-4 dages træningslejr. Formiddagen stod på motorisk opvarmning med agilitybane, coordinationsøvelser, skyggebordtennis og teknisk træning med fire robotter.
Kort fortalt, så var Michael og jeg meget imponerede over hele set-up’et. Mange glade og meget motiverede spillere, der lavede meget godt bordtennis og samtidig trænede deres grundmotorik. Et inspirerende projekt, som mange klubber og trænere kan lære meget af.
Efter frokost var vi forbi BTDKs kontor, hvor vi var heldige at få en god snak med landstræner Linus Mernsten samt begge udviklingskonsulenterne Jeppe og Poul om talentudvikling.
Vi fik diskuteret træningsmængde for de yngste, træningsmetoder og forskellige holdninger til mængden og vigtigheden af deltagelse i turneringer og stævner både i nationalt og internationalt regi.
Hele aftenen stod på seminar om benarbejde. 14 meget engagerede trænere var tilmeldt seminaret hos Købenshavns BTK, som Viktor Tolkacevs fik afviklet på en meget inspirende facon i fint samspil med Dennis Skaarup.
De tre hovedelemeter fra vægt- og energioverførelse fra højre til venstre ben, samt benarbejde dels, når man ved, hvor bolden kommer og dels, når man ikke ved, hvor den kommer.
Her var det særligt spædende at træne den såkaldte flyvende forhånd. Efterfølgende har vi lavet en video, der bl.a. viser denne flyvende forhånd/flying forhand. Se mere i videoen herunder.

Alt i alt en super dag der gav energi, viden og inspiration til meget mere bordtennis.