Spændende og velspillet drama fra øverste hylde

Viby BTK danske mestre efter golden sæt

Hillerød bød i lørdags Viby op til dans i den anden finale i Damernes Bordtennisliga 2020-21. Det blev et drama mellem to storspillende hold, der begge gik til bordet med viljen til at vinde. I den første finale i Viby vandt hjemmeholdet 6-1, men de fleste der fulgte med, var enige om, at jævnbyrdigheden mellem holdene var større end resultatet viste. Hillerød lejren var da heller ikke sen til at konstatere, at det ikke skulle ske igen. ”Vi har mere at byde på, men vi skal have bedre styr på de taktiske oplæg og mere lyd fra bænken”, lød det fra Hillerød-lejren.

Der var mange sjove vinkler på den anden dame-finale, som var krydderier på det ventende drama, som det oftest bliver, når to hold der er jævnbyrdige spiller om guld.

Kunne Annie Hedlund, Hillerøds 1.single rejse sig efter en hård medfart i første finale uden sejre i singlerne? Hvad med Pernille Agerholm, kunne hun fastholde sit høje niveau fra første finale med tanke på, at hun er højgravid i 7.  måned? Og mon unge Sally Maribo kunne håndtere finale-nerverne i en finale med så meget på spil? For BTDK’ ungdomslandstræner var det perfekt, at Sally skulle spille så vigtig en finale. ”Vi har brug for, at vores landsholdsspillere oplever presset ved at stå i en finale, for det giver vigtige erfaringer i evnen til at håndtere pres og præstere aller bedst, når det virkelig gælder”.

Damefinalen blev livestreamet fra Hillerød, hvilket gav mulighed for bordtennisentusiaster at følge med i kampen, især når der nu ikke måtte komme tilskuere i hallen. Det blev ellers en kamp, der havde egnet sig til 100-200 tilskuere. Finalekampen blev et drama, der bølgede frem og tilbage med føringer til begge hold. Først bragte Hillerød sig foran 1-0 efter en double, hvor Hedlund og Toelhøj udnytter, at de er en højre-venstre double-konstellation. Viby svarer igen og kommer foran 1-2, Søndergaard over Koefoed og Agerholm over Toelhøj. Hillerød reducerer til 2-2, Hedlund over Maribo inden Søndergaard igen bringer Viby foran 2-3 med en tæt sejr over Toelhøj i en spændende og velspillet kamp, hvor Toelhøj virkelig bed fra sig. Derefter 2-4 efter sejr til Maribo over Koefoed efter en kanonkamp, der længe vippede og kunne gå til begge sider. Maribo holdt hovedet koldt og hev sejren hjem, en evne unge Maribo skulle vise sig at få brug for igen senere i golden sæt.

 

Hillerød ville ikke give op

Nu kunne man tro, at Hillerød ville knække sammen, men de seje Hillerød-damer fandt igen energien og bragte sig på sejrskurs og føring på 5-4 efter tre sejre på stribe til Hedlund over Agerholm i en vanvittig kamp, hvor tempoet var så intenst, at gravide Agerholm var så rødkogt i ansigtet, at det så ud som hun ville koge over af varme. Derefter slog Toelhøj Maribo i nervepirrende og lidt nervøs forestilling, hvor Maribo får sværere og sværere ved at finde løsningerne, som kampen skrider frem. Maribo slår hårdt som en hest sparker, noget som er svært at lære, hvis man ikke har det aftræk naturligt i arm og krop. Den hårdhed i slagene er et uvurderligt våben, hvis Maribo vælger at satse som senior de kommende år. Til gengæld kneb det med serve-returerne mod Toelhøjs fejlskruede server, som var tiltagende svære at returnere. Herefter slog Hedlund Søndergaard i endnu en tæt kamp, men det er bare at lette på hatten over det niveau, som Hedlund præsterede i denne finale. Viby coachen forsøgte med diverse variationer i Søndergaards spil, men hver gang svarede Hedlund igen med et powerplay tæt på bordet. I den sidste match vandt Agerholm over Koefoed med 3-0, hvilket kan lyde som en klar sejr. Men faktisk var de to første sæt med to bolde, og Koefoed viste kampen igennem, at hun har masser at byde på med sin aggressive spillestil, i denne finale mod de senere danske mestre var det bare ikke helt nok.

 

Golden sæt – hvem skulle stå med ansvaret?  

Efter ”ordinær spilletid” trak holdene sig tilbage for at drøfte, hvilke kampe de absolut ikke ville spille i golden sæt, og hvilke de ville foretrække. Hvem havde nerverne? Og hvem ville tage ansvaret i det sidste og afgørende sæt?

Det blev rutinerede Toelhøj mod unge Maribo. Toelhøj havde vundet i ordinær spilletid, ikke mindst på giftige server. Viby’ coach Simon Fischer forsøgte med et minuts retur træning til Maribo, og det så ud til at være en god investering. I hvert fald gik Maribo ind til det sidste sæt med determination og en plan at følge. Toelhøj virkede også klar. Men så sker der det nogle gange, at når man står i det vigtigste sæt, så vil man give serven en tand ekstra skrue, og nogle gange er det, der giver sejren, og andre gange følger der et kiks. Toelhøj havde flere servefejl på helt afgørende tidspunkter i dette afsluttende drama, hvilket slog rytmen i stykker, og samtidig ramte Maribo nogle vinderslag af høj klasse.

Maribo holdt hovedet og vandt guldet til Viby i golden sæt og blev en masse erfaringer, som hun kan bruge i sin videre udvikling. TAK til ALLE spillerne for en fremragende finale.

Slutresultat 5-6 til Viby og stort tillykke til Viby med det Danske Mesterskab i sæsonen 2020-21.

 

 

Kvindernes DM-finale er også fundet frem til TV2 og DR:
https://nyheder.tv2.dk/lokalt/2021-05-16-hoejgravid-vinder-dm-i-bordtennis?fbclid=IwAR1k2EpGw8NOJfOj_yWlmf_3q-5bGMKPCvwbTGP-ndX2TJY8SZnodhMajcM 

https://www.dr.dk/sporten/seneste-sport/viby-vinder-kvindernes-bordtennisliga?fbclid=IwAR20libHGRjvmNX–5sp6Vw12qa08CDF4zP7PTrGUVwF7aiGljFa5lY811c