“Spændte som flitsbuer”

 STIGA  ETTU

Fredag morgen serves EM for Ungdom 2011 i gang i russiske Kazan, hvor en halv snes danskere – syv spillere + tre coaches – er på plads.

Danmark stiller med to hold, der begge skal i kamp på åbningsdagen – herrejuniorerne møder England, mens drengeholdet skal op mod Tjekkiet.

– og ungdomslandstræner Mads Sørensen ser frem til at komme i gang:

“Spillerne er ved at være klar – især debutanterne er spændte som flitsbuer inden det går løs i morgen, og de har været klar til at gå til bordene og komme i gang hele dagen.

HJ indleder mod England, der er klare favoritter – Asbjørn Reenberg har døjet med en rygskade, men forventes at spille i morgen, og de tre andre et helt fit for fight, og har set gode ud i træning.

Drengene har imponeret under træningen op til UEM, med gode lejre hele vejen igennem, og de har leveret den bedste træningsindsats nogensinde op til et mesterskab i min tid som landstræner!

Spørgsmålet er om de er klar i morgen, når det gælder, eller de stadig for grønne – de har dog spillet mange turneringer, så jeg er fortrøstningsfuld inden åbningskampen mod Tjekkiet.”

Foruden de sportslige aspekter glæder ungdomslandstræneren sig over at, der er harmoni i spillertruppen – og selvom det en en mandskabsmæssigt lille trup, der denne gang er afsted, mener han det kan være en fordel:

“Med kun to hold og syv spillere i alt, burde det blive en meget mindre stressende oplevelse for både coaches og spillere, da der bliver mere tid til den enkelte spller.

Det betyder dog ikke, at jeg foretrækker så få hold og spillere, som muligt – tværtimod – men desværre var der kun grundlag for at sende to hold afsted denne gang.

Rent administrativt har det dog været en tung start med div. problemer i Kazan, men forhåbentlig er arrangørerne oppe i gear fra i morgen tidlig, når turneringen går i gang”, slutter Mads Sørensen, der var tæt på at måtte gå sulten i seng, da aftensmaden torsdag slap op før alle have fået!

Drenegholdet indleder UEM 2011 for Danmarks vedkommende, når de fredag kl. 9:00 møder Tjekkiet i åbningskampen, hvorefter HJ kl. 11:00 spiller deres første kamp mod England, inden drengene kl. 15:00 lukker mesterskabernes førstedag i dansk regi, når de møder Holland.

– læs mere om EM for Ungdom 2011 via linket…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk