Spillere over 60 år efterlyses

På billedet er det 60+ spillere fra Furesø BTK. Foto: Privat.

BAT60+ er et samarbejde mellem DGI og DBTU om seniorbordtennis for 60+, og siden marts 2016 har BAT60+ projektet været meget aktivt på Sjælland. Nye spillesteder er dukket frem og eksisterende bordtennisklubber har forøget medlemsskaren betragteligt.

Ole Hückelkamp fortæller, at der er anvendt seks hovedstrategier i arbejdet med 60+ på Sjælland:

1. I eksisterende foreninger opretter vi nye 60+ afdelinger eller hjælper med at tilføre flere 60+’ere. Resultat: Foreningen bliver pludselig en større forening. Vi har flere eksempler på at en forening går fra ca 50-60 medlemmer til over 100 ved etablering af 60+. Foreningen bliver klart styrket og økonomien “boostet” med kontingentindtægter, der er næsten 100% dækningsbidrag. Flere lederemner dukker op. Tidligere gode spillere dukker op.

2. Nye foreninger oprettes ved, at vi ved fælles hjælp finder egnede spillesteder og en eller to ildsjæle til at starte.

3. Vi har udviklet en projektmodel sammen med DGI, som vi bruger til 1+2.

4. Vi har succes med kursusvirksomhed og haft over 70 kursister på vore kompetencekurser, hvor vi lærer 60+’erne mere bordtennis, så deres personlige bordtenniskompetence bliver bedre. Vi holder 8-10 kompetencekurser om året med ca. 12-16 deltagere på hvert kursus.

5. Nyhedsformidling direkte til foreningernes formænd og til flere og flere 60+ spillere direkte.

6. Den personlige kontakt: Vi afholder regionale møder og “træf” for at holde den personlige kontakt ved lige og vi besøger alle de klubber, vi kan overkomme, jævnligt.

Vi har brugt ca. 1 år på at udvikle konceptet og skabe resultater på Sjælland. Den 2.- og 3.maj udbredes projektet til Jylland ved regionale møder i Århus og Hadsten, og vores kursusvirksomhed starter i august/september 2017 med kompetencekurser (se nedenfor) i Århus.

Se mere i vedhæftede indbydelse til mødet i Århus og Hadsten.

Det er Gert Jørgensen DGI Bordtennis,og Ole Hückelkamp DBTU’s veteranudvalg, der har taget initiativet til projekt BAT60+.

Se mere på https://www.dbtu.dk/bat60 og https://www.dgi.dk/bordtennis/bordtennis/bat-60plus 

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 22 41 14 17
Kontaktperson e-mail: ole.huckelkamp@force60.dk