Status over sæsonen

Billedet er fra Luxembourg Open i 2014. Fra venstre Pernille Pødenphant Søndergaard, Pernille Agerholm, Mie B. Jacobsen og Stefanie H. Christensen. Mindst to af disse fire bliver i kommende sæson holdkammerater i den danske Elitedivision. Læs mere herunder.

Det lakker mod enden på sæsonen rundt omkring i de udenlandske rækker, hvor flere af de bedste danske damespillere slår deres folder, når det gælder holdturneringen. Vi tager en rundtur for at se, hvordan det er gået dem, og for at blive klogere på, hvor de spiller i kommende sæson.

Walløe vender hjem

16-årige Sophie Walløe har i denne sæson boet og spillet i Østrig, hvor hun har spillet på henholdsvis 1.- og 2. holdet i klubben Linz AG Froschberg. Kvoten er sammenlagt på 12 vundne og 13 tabte kampe. Den bedste skalp for Walløe var 3-2 sejren i 1. Bundesliga over franske Marie Magot i oktober sidste år. Marie Magot var på det tidspunkt nr. 52 på verdensranglisten for U18-piger og nr. 252 på senior-verdensranglisten.
Sophie Walløe vender midt i maj hjem til Danmark. Efter sommerferien starter hun på Øregaard Gymnasiums 3-årige Team Danmark linje.
”Jeg har endnu ikke besluttet mig for, om jeg spiller på hold næste år. Hvis jeg skal spille, bliver det nok i Sverige eller Tyskland, men som det ser ud lige nu, er det ikke noget jeg har planer om”, siger Sophie.

Et udpluk af spillerne i Linz AG Froschberg. Sophie Walløe kan skimtes bagerst. Foto: Privat.

Afgørende kampe i Sverige

I den svenske Pingisligan Syd sluttede Eslöv med Stefanie H. Christensen (kvote 5 vundne og 4 tabte) øverst af de syv hold, mens Malmö med Nicoline Koefoed (kvote 3-10) sluttede næstsidst. De to danskere mødte ikke hinanden i rækken.
”Vi spiller kvartfinaler på onsdag den 27/4 og fredag den 29/4”, fortæller Stefanie H. Christensen, der endnu ikke er afklaret med, hvor hun spiller i næste sæson.

Holdbillede fra 2014-2015 af fra venstre Fang Zhang, Naomi Owen, Stefanie H. Christensen og Sara Rask. Foto: Fra facebook.

For Nicoline Koefoeds vedkommende er planen at fortsætte i Malmö IF, hvis ellers holdet bliver oppe i Pingisligan. Det skal nogle nye regler (spillesystem) afgøre.
Nicoline bor og træner i Halmstad, som hun også repræsenterer individuelt, mens turneringskampene altså spilles for Malmö IF i Pingisligan. Nicoline fortsætter på ASPERO Idrætsgymnasium i Halmstad på den 3-årig bordtennislinje.

Nicoline Koefoed (yderst til højre) sammen med sit klubhold i Malmö IF. Foto: Privat.

Team Öresund en god idé

I 1. division syd sluttede Åsa med Malene Kaag (kvote 10-9) næstsidst i rækken. Bedre gik det for Team Öresund (Eslöv B) med Louise Foldøy Steffens (kvote 16-16), der vandt rækken og dermed rykker op i Pingisligan i næste sæson.
Team Öresund samarbejdet, hvor svenske klubber har brugt unge danske og svenske spillere, har givet resultater. Holdet har spillet sig op fra 2. division i første sæson til 1. division og nu op i Pingisligaen – godt nok med forstærket udgave i flere af de vigtige kampe.
”Jeg forventer, at holdet kan fortsætte uændret med forstærkning som i den forgangne sæson”, siger holdleder Michael Steffens.
I den svenske 2. division syd finder man hos Team Öresund Kävlinge Louise Andersen (kvote 8-5), Alberte Holck Christensen (kvote 3-1) og Mie Schou Salhauge (kvote 2-7). Hos Team Öresund Eslöv C finder man Louise Jakobsen (kvote 2-0) og Mia Dong (kvote 2-2).  

Louise Foldøy Steffens (nr. 3 fra venstre) i selskab med et par skrappe kinesere efter at oprykningen var sikret i marts. Caroline Tanska og Kornelia Jönsson (Hasle), der også har spillet på holdet, er ikke med på billedet. Foto: Privat.

Danskerklub med oprykningschance

TSB Flensburg med Pernille Pødenphant Søndergaard (pos. 2 kvote 18-19) og Sofie Egeholt Bang (pos. 3 kvote 27-8) på førsteholdet i Regionalliga Nord har chancen for at rykke op i 3. Bundesliga efter en meget spændende kamp i lørdags mod Kellinghusen, hvor det lykkedes Sofie Egeholt Bang at vinde sine tre singler alle med 3-2 i sæt over bl.a. Mie Binnerup Jacobsen (pos. 1 kvote 19-23) som dog vandt det andet danskeropgør mod Pernille Pødenphant Søndergaard. Kampen sluttede 8-6 til Flensburg, der nu kan rykke op, hvis det i weekenden bliver til to solide sejre mod henholdsvis Oker og Weddel i de sidste to kampe.
I denne række spiller henholdsvis position 1 og 2 og position 3 og 4 altid mod hinanden først, inden man i tredje singlekamp møder en spiller fra det modsatte parkryds.

Fra venstre Pernille Pødenphant Søndergaard, Alina Shvorak (Ukraine), Martina Stiková (Tjekkiet) og Sofie Egeholt Bang. Fra facebook.

To ”tyskere” tilbage til Danmark

Pernille Pødenphant Søndergaard spiller på søndag sin sidste kamp for TSB Flensburg i denne omgang. Hun vender i næste sæson hjem til Sisu/MBK’s kvindehold i Elitedivisionen, hvor hun bl.a. bliver holdkammerat med den danske mester i damesingle Pernille Agerholm.

Mie Binnerup Jacobsen spillede ligeledes i søndags sin sidste kamp i Tyskland i denne omgang. Hun vender hjem efter 7 år i to omgange i Tyskland (sidste år spillede Mie i svenske Malmö IF) til den danske holdturnering, hvor planen i næste sæson er at spille på herrerhold i Københavns BTK.

Sofie Egeholt Bang regner med at forstætte i Tyskland i næste sæson, hvilket hun inden længe bliver klogere på.

Der var både blomster og krus (sikkert også knus) til Mie efter den sidste kamp for Kellinghusen i søndags. Foto: Fra facebook.

Unge danskere i Flensburg

I denne sæson har Mette Lauge Sørensen spillet på andetholdet i TSB Flensburg (Verbandsliga), der i kommende sæson får tilgang af Louise Andersen, der i første omgang er tiltænkt en plads på andetholdet. Desuden vender færøske Henrietta Nielsen tilbage til TSB Flensburg efter én sæson i Kaltenkirchener TS.

15-årige Louise Andersen skal i næste sæson spille i TSB Flensburg. Foto: Kim Holm Pedersen.


16-årige Line Tækker Tarbensen er ifølge Esbjerg-træner Thomas Olsen også klar til at spille for TSB Flensburg i næste sæson. Foto: Kim Holm Pedersen.


17-årige Mette Lauge Sørensen her fanget i Linz i april 2015 ved endnu ikke, om hun fortsætter med at spille i Tyskland.


I næste sæson vender 21-årige Henrietta Nielsen fra Færøerne tilbage til TSB Flensburg, som hun tidligere har spillet for. Her er Henrietta ved senior DM 2015 sammen med TSB Flensburg-coach Frank Germann. Foto: Carsten Egeholt.

I næste uge gør vi her på hjemmesiden status over, hvordan det er gået de bedste danske herrespillere i henholdsvis den tyske Bundesliga, Pro B i Frankrig samt Superettan i Sverige.

Følg danske spillere i udenlandske ligaer her

Forfatter: Lars Hauth/Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk