Sternberg i Stiga-divisionen

Kasper Sternberg Sjelle har i de seneste to sæsoner spillet for Eslöv AI, der i begge sæsoner har vundet det svenske mesterskab for hold. Nu har den danske landsholdsspiller besluttet sig for at vende hjem til Københavns BTK, hvor han i kommende sæson skal forstærke holdet, der i år måtte se sig slået (i afgørende kamp) af Roskilde Bordtennis i DM-finalen. Sidste gang han repræsenterede klubben i landets bedste række, var i 2012, da han var med til at sikre klubbens første danske holdmesterskab for herrer.

Kasper kom første gang til Københavns BTK i 2010 – også den gang efter to sæsoner i Eslöv AI. Den sidste tid i Sverige havde været præget af en langvarig drilsk skulderskade. Men allerede fra start i københavnertrøjen fik han sit internationale gennembrud, da han sammen med Jonathan Groth sikrede Danmark en sensationel sølvmedalje ved europamesterskaberne i double. Senere i samme sæson blev det til DM-sølv for hold og DM-guld i herresingle, inden Kasper i efterfølgende sæson var med til at hente DM-guldet til København og spille klubben i tredje runde i Europa Cup’en. Siden dengang har han repræsenteret Københavns BTK ved danske stævner og mesterskaber men altså ikke på klubbens 1. hold.

Kasper Sternberg København

Kasper Sternberg forstærker Københavns BTK i kommende sæson.

”Kasper og Københavns BTK hænger rigtigt godt sammen. Både han og klubben havde en fantastisk tid, sidst han spillede fuldtid for klubben. Dengang spillede han sig selv og København helt i top af dansk bordtennis. Han er enormt vellidt og populær som person og som spiller, og han har en stor fanskare i klubben. Både blandt de unge og ældre. Man mærker, at Kasper har et hjerte i klubben, og at han ikke holder sig tilbage for at hjælpe klubben. Det har derfor også været et stort ønske i bestyrelsen at få ham tilbage på holdkortet, og vi er utroligt glade for, at det er lykkedes”, fortæller formand i Københavns BTK, Morten Krydsfeldt.
”Jeg har haft to gode år i Sverige, men glæder mig rigtigt meget til igen at prøve kræfter med den danske liga. Jeg føler selv, at jeg fik mit gennembrud i København og, at det især var fordi jeg følte mig så godt tilpas – sportsligt og socialt. Internationalt er det gået rigtigt godt for mig på det seneste, og med et endnu stærkere samarbejde med elitetræner Rasmus Jespersen i Københavns BTK tror jeg, at der er rigtigt gode betingelser for, at jeg kan fastholde den positive udvikling. Samtidig ser jeg frem til at være med til at bygge et nyt, spændende hold op i København, så vi om få år igen kan spille med om guldet. Jeg glæder mig i den forbindelse til at kunne være med til at inspirere og dele ud af min erfaring til de unge, talentfulde spillere, som klubben satser på”, siger Kasper Sternberg Sjelle.

Efter en hofteoperation sidste sommer har Kasper Sternberg Sjelle i det seneste halve år taget et stort skridt frem på verdensranglisten. I februar var han rangeret som nr. 209, men på seneste verdensrangliste er han fremme på en pladsering som nr. 122. Det er Kaspers hidtil bedste pladsering, og han er pt. rangeret som Danmarks næstbedste spiller efter Michael Maze. Med sejre over blandt andre verdens nr. 74 og 31 ved henholdsvis Spanien Open i april og hold-VM i maj er der ingen grund til at tro, at toppen er nået endnu.

Kort om Kasper Sternberg Sjelle

Øgenavn: Kølle
Fødselsdato: 26. februar 1989
Bopæl: København
Verdensranglisten: 122 (juni 2014)
A-landskampe: 42 (debut d. 9. januar 2007)
Deltagelse ved internationale mesterskaber/turneringer: 3 x VM for senior, 6 x EM for senior, 4 x EM for ungdom
Vundne mesterskaber/turneringer: 2 x DM for senior (ét i single og ét i double), 1 x DM for hold og 3 x SM for hold
Favorithold fodbold: Brøndby og Barcelona 

Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk