STERNBERG NY DANSK MESTER

DBTU  DBTU  DBTU  DBTU
STIGA  STIGA  STIGA  STIGA

22-årige Kasper Sternberg sørgede for et generationsskifte på herresiden, da han i DM-finalen slog den 13 år ældre Finn Tugwell, og dermed sikrede sig sit første singlemesterskab på seniorniveau.

I de to afsluttende sæt var Sternberg suveræn – her afgav han kun 10 sølle points!

Finn Tugwell, der for andet år i træk tabte en singlefinale ved DM, førte med 1-0 efter første sæt, men Sternberg virkede ovenpå, og tog de to næste sæt, og vandt som nævnt klart til sidst.

Det var Kasper Sternbergs kun anden seniortitel nogensinde – for tre år siden vandt han DM-guld i Herre Double, hvor makkeren den gang var Allan Bentsen.

Dermed slutter en fantastisk DM-weekend i Odense Idrætshal – inden længe vil man kunne se fotos fra medaljeoverrækkelserne, samt endnu flere actionfotos fra årets seniordanmarksmesterskaber.

Under Pressemeddelelser kan man læse samtlige pressemeddelelser fra Arne Madsen, som blev udsendt under DMS 2011 – læs de detaljer, der ikke nåede med i “lyndækningen” fra Odense…

KASPER STERNBERG (Foto: Jens Luckenbach)

HERRE SINGLE – FINALE
Kasper Sternberg, København – Finn Tugwell, Roskilde: 4-2
(8-11, 11-6, 11-9, 5-11, 11-6, 11-4)

6/3 – 16:00 | Mie Skov suveræn i Odense
For syvende gang i alt og for sjette gang i træk kunne Mie Skov lade sig hylde som dansk mester i Dame Single – ved DM i Odense finaleslog hun Pernille Agerholm, som hun også besejrede i fjor.

Spændingen i damefinalen var til at overse – to af de fire sæt blev ganske vist afgjort med kun to bolde, men Skov var ligeså suveræn i slutkampen, som hun har været under hele mesterskabet, hvor hun ikke har afgivet et eneste sæt!

DAME SINGLE – FINALE
Mie Skov, Roskilde – Pernille Agerholm, Rønde: 4-0
(11-7, 11-9, 11-6, 11-9)

MIE SKOV (Foto: Jens Luckenbach)

6/3 – 15:15 | Skov/Bentsen for 8. gang
Efter 43 kommer 44 – det tal nåede Allan Bentsen, da han sikrede sig årets danske mesterskab i Mixed Double, sammen med sin tro følgesvendinden, Mie Skov, med hvem han tog titlen for sjette år i træk og ottende gang i de seneste ni år, og dermed bragte sin titeltotal op på de 44.

– nr. 43 kom tildigere på dagen, da han sammen med Finn Tugwell genvandt titlen i Herre Double.

Finalen blev noget mere tæt end forventet, selvom de nu ottefoldige danmarksmestre var en tand eller to bedre mod de nu trefoldige vicedanmarksmestre.

Agerholm/Hyrup fik fravristet mestrene et enkelt sæt, ligesom de havde tre sætbolde i endnu et – fjerde og sidste sæt blev vundet med mindst mulig marginal efter flere lange, velspillede dueller.

MIXED DOUBLE – FINALE
Skov/Bentsen, Roskilde – Agerholm/Hyrup, Rønde/OB: 3-1
(11-8, 13-11, 7-11, 13-11)

BENTSEN & SKOV (Foto: Jens Luckenbach)

6/3 – 14:30 | Rekorden i hus for Bentsen
Allan Bentsen er dansk mester – igen!

For 43. gang kunne han løfte armene i triumf efter en DM-finale, da han sammen med Finn Tugwell sikrede sig mesterskabet i Herre Double – det var tredie år i træk og femte gang i alt parret vandt.

I en gentagelse af sidste års finale slog de viceeuropamestrene Jonathan Groth/Kasper Sternberg, der tog første sæt i DM-finalen, men derefter tabte de sidste tre.

“Drømmefinalen” var en velspillet affære mellem sidste år Danmarks bedste herredoublepar og Europas næstbedste – til stor glæde og tilfredshed for hjemmepublikummet var det exilfynboen Bentsen, der løb med sejren, og dermed satte sig på rekorden for flest danske seniormesterskaber.

Rekorden var, indtil årets HD-finale, delt med Susanne Pedersen, men hun forpassede chancen for at øge sin kvote af mesterskaber, da hun tidligere tabte finalen i Dame Double.

TUGWELL & BENTSEN (Foto: Jens Luckenbach)

HERRE DOUBLE – FINALE
Bentsen/Tugwell, Roskilde – Groth/Sternberg, Vedbæk/København: 3-1
(10-12 ,11-4, 11-6, 12-10)

6/3 – 13:45 | 2 x Pernille x 2
For anden gang på tre år, og for tredie gang i alt, kan Pernille Agerholm og Pernille Søndergaard kalde sig danske mestre i Dame Double.

I finalen slog Pernillerne sidste års mestre, og forrige års finalister, Sabine Borre Larsen og Susanne Pedersen, der ikke kunne udnytte en matchbold i femte og afgørende sæt.

DD-finalen startede ujævnt, og der var ikke meget spænding i de tre første sæt, hvoraf to gik til de nykårede mestre – de to sidste sæt blev til gengæld både tætte og utrolig spændende:

Borre/Pedersen vandt 4. sæt på deres tredie sætbold, mens Pernillerne ikke kunne udnytte nogen af deres fire matchbolde – til gengæld behøvede de kun en enkelt i sidste sæt, som de vandt 12-10.

AGERHOLM & SØNDERGAARD (Foto: Jens Luckenbach)

DAME SINGLE – FINALE
Agerholm/Søndergaard, Rønde/Team Nørreå – Borre/Pedersen, Helsingør/Ballerup: 3-2
(7-11, 11-4, 11-6, 13-15, 12-10)

6/3 – 12:15 | Sternberg finaleklar
Kasper Sternberg spillede sig søndag formiddag frem til sin første DM-finale i Herre Single, da han ved DM i Odense slog Allan Bentsen med 4-2, efter en underholdende og velspillet kamp.

Ligesom det bliver Sternbergs første optræden i en singlefinale var det også hans første i en semifinale – og han er nu kun en enkelt sejr fra at tage karrierens første seniorsingletitel.

For tre år siden vandt Kasper Sternberg sin hidtil eneste DM-guldmedalje i seniorregi, da han tog titlen i Herre Double – hans makker dengang: Allan Bentsen.

Bentsen var i sin 22. (toogtyvende) DM-singlesemifinale i træk, men for femte år i træk blev det endestationen for veteranen, der har vundet singletitlen otte gange.

KASPER STERNBERG (Foto: Jens Luckenbach)

I finalen venter en anden rutineret herre – Finn Tugwell skulle bruge alle syv sæt på at slå førsteårssenioren Jonathan Groth, der kæmpede til allersidste bold, men til sidst måtte bøje sig med 8-11 i 7. sæt, i en kamp, hvor samtlige sæt blev afgjort med to eller tre bolde.

Tugwell er dermed i sin niende herresinglefinale i træk – og det er ikke mindre end 15. gang i træk han har været i semifinalen i Herre Single ved seniordanmarksmesterskaberne!

HERRE SINGLE – SEMIFINALER
Allan Bentsen, Roskilde – Kasper Sternberg, København: 2-4
(5-11, 9-11, 11-8, 11-8, 7-11, 6-11)

Jonathan Groth, Vedbæk – Finn Tugwell, Roskilde: 3-4
(14-12, 9-11, 9-11, 8-11, 11-9, 11-9, 8-11)

FINN TUGWELL (Foto: Jens Luckenbach)

6/3 – 11:15 | Da capo i Dame Single
Årets DM-finale i Dame Single bliver en gentagelse fra i fjor – den forsvarende mester og storfavorit, Mie Skov møder søndag eftermiddag Pernille Agerholm i DS-slutkampen.

Agerholm overkom i sin semifinale den andenseedede Sabine Borre Larsen, men vicemesteren fra 2009 kunne på dagen ikke stille noget op mod Agerholm, der vandt med 4-1 (efter 0-1).

Sportschef Peter Sartz var godt tilfreds med hvad han så fra Agerholms side i semifinalen:

“Pernilles spil fungerer rigtig godt efter hun har fået knopper på forhånden, og det så fint ud i dag – det bliver spændende om hun kan fortsætte udviklingen i foråret”, sagde sportschefen.

Mie Skov vandt over sin navnesøster, Jacobsen, der bed godt fra sig i et par sæt, men til sidst måtte bøje sig mod overmagten – Skov vandt helt som ventet med 4-0.

Jacobsen, der er førsteårssenior, havde en enkelt sætbold i tredie sæt, og tabte ligedes kampens åbningssæt med kun to bolde – det var tredie gang på fire år, at hun tabte til Mie Skov ved DM.

PERNILLE AGERHOLM (Foto: Jens Luckenbach)

DAME SINGLE – SEMIFINALER
Mie Skov, Roskilde – Mie Jacobsen, Århus: 4-0
(12-10, 11-7, 15-13, 11-7)

Pernille Agerholm, Rønde – Sabine Borre Larsen, Helsingør: 4-1
(10-12, 11-4, 15-13, 11-4, 11-5)

6/3 – 10:30 | Klar til drømmefinale
I Herre Double venter en regulær drømmefinale, når denne søndag spilles i Odense Idrætshal – Danmarks viceeuropamestre, Jonathan Groth/Kasper Sternberg møder danmarksmestrene,
Allan Bentsen/Finn Tugwell i søndag eftermiddags slutkamp om DM-guldet!

Drømmefinalen er en realitet efter at de to favoritpar begge helt ubesværet sikrede sig deres finalepladser – Groth/Sternberg slog de to juniorspillere, Sebastian Haack og Asbjørn Reenberg, der begge har vundet deres første DM-medalje på seniorniveau ved dette mesterskab, med 3-1.

Danmarksmestrene Bentsen/Tugwell afgav ikke sæt mod Mikkel Hindersson/Christian Kongsgaard – de sidste to års DM-guldvindere har vundet HD-titlen fire gange i alt, og går altså efter at vinde den femte i år, hvor det er præcis 10 år siden de vandt deres første danske mesterskab sammen.

STERNBERG & GROTH (Foto: Jens Luckenbach)

HERRE DOUBLE – SEMIFINALER
Groth/Sternberg, Vedbæk/København – Haack/Reenberg, Greve/København: 3-1
(11-5, 7-11, 11-4, 11-2)

Hindersson/Kongsgaard, Virum-Sorgenfri/Vedbæk – Bentsen/Tugwell, Roskilde: 0-3
(6-11, 3-11, 8-11)

6/3 – 10:00 | Favoritfinale i Dame Double
Årets anden DM-finale er nu bemandet, da søndag formiddags semifinaler i Dame Double indledte tredie- og sidstedagen ved DM for Senior 2011 i Odense Idrætshal.

Begge semifinaler gav favoritsejre, og finalen bliver en gentagelse af de sidste to års slutkampe – de forsvarende danmarksmestre, Sabine Borre Larsen/Susanne Pedersen møder Pernillerne, Agerholm & Søndergaard, der tog DM-guldet i 2009.

I semifinalerne afgav finalisterne tilsammen kun et enkelt sæt – Borre/Pedersen vandt med 3-1 over teenageparret Stefanie Christensen/Mie Jacobsen, mens Pernillerne ikke afgav sæt mod veteranern Charlotte Polk og Annie Ramberg.

PEDERSEN & BORRE (Foto: Jens Luckenbach)

DAME DOUBLE – SEMIFINALER
Agerholm/Søndergaard, Rønde/Team Nørreå – Polk/Ramberg, OB/Ballerup: 3-0
(11-3, 11-5 ,11-6)

Christensen/Jacobsen, Sisu/MBK/Århus – Borre/Pedersen, Helsingør/Ballerup: 1-3
(8-11, 11-8, 4-11, 8-11)

5/3 – 18:45 | Første finale på plads
Årets første finale ved DM for Senior er nu besat – i Mixed Double mødes de to finaleseedede par, Mie Skov/Allan Bentsen og Pernille Agerholm/Morten Hyrup.

Dermed bliver der lokalt islæt på finaledagen – OB’s Hyrup skal nok få masser af opbakning i Odense Idrætshal, når Mixed Double-finalen serves i gang søndag kl. 14:15.

– finalen er en gentagelse af de to sidste år slutkampe i Mixed Double…

HYRUP & AGERHOLM (Foto: Jens Luckenbach)

MIXED DOUBLE – SEMIFINALER
Skov/Bentsen, Roskilde – Pedersen/Vendelbo, Ballerup/Roskilde: 3-0
(11-6, 11-7, 11-9)

Jacobsen/Lau, Århus/Team Nørreå – Agerholm/Hyrup, Rønde/OB: 0-3
(8-11, 4-11, 6-11)

Se alle resultater, inkl. samtlige sætcifre, under Mesterskaber & Stævner -> Danske Mesterskaber, og læs endvidere meget mere om DM for Senior 2011 på OB’s hjemmeside

DM FOR SENIOR 2011

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk