Stolt af din klub? Så tag klubtrøjen på

Hvis man deltager i en af de mange samlinger i Danmarksturneringen, så er det nærmest obligatorisk, at flere spillere stiller op i en tilfældig t-shirt. Hvorfor?
Hvis man tager emnet op, hører man oftest bemærkninger som ”det er da ikke et krav, er det?” eller ”jeg har ikke nogen klubtrøje”.

Det er da ikke et krav at have klubtrøje på, er det?

Jo, det er et krav. I Turneringsreglementet står der:

”§13 stk. 1: Et holds spillere skal spille i ensfarvede klubtrøjer med klublogo og ensfarvede shorts/nederdel.”

Ifølge takstbladet kan der uddeles bøder til klubber, som ikke overholder reglen om klubtrøjer:

  •          Manglende/forkert klubdragt i Stigadivision/Elitedivision kr. 500 pr. klub
  •          Manglende/forkert klubdragt i øvrige rækker kr. 250 pr. klub

Turneringsudvalget er opmærksom på, at der af og til deltager spillere i DT, som enten kommer fra hold i lokalunionerne, eller som kommer fra en anden klub. Derfor ses der gennem fingre med enkeltstående tilfælde (dog ikke i Stigadivisionen og Elitedivision for damer).

Ved turneringssamlinger kan det blive til rigtig mange kampe på én dag, og derfor kan det være en god idé, at have 2 eller flere klubtrøjer med.
Lad dette være en regelhusker og en opfordring til alle klubber og spillere om, at tage klubtrøjen på næste gang. Man bærer vel klubtrøjen med stolthed.

Udebanetrøjer droppes i holdturneringen fra sæson 18/19
I elitedivisionerne har der hidtil været krav om, at udebaneholdet skal have trøjer i en anden farve en hjemmebaneholdet. Denne regel afskaffes fra og med næste sæson.

Flere regelhuskere på vej
Denne regelhusker er den første af sin slags, men der er flere på vej. Turneringsudvalget ønsker nemlig at øge kendskabet til Turneringsreglementet, ved at bringe små indlæg på dbtu.dk, hvor reglerne bliver gennemgået i særskilte temaer.
Husk at du altid kan finde de gældende regler på dbtu.dk/regler.

Forfatter: DBTUs turneringsudvalg
Kontaktperson tlf.: 40 24 51 46
Kontaktperson e-mail: 2rsten@gmail.com