Store navne ude

1/8-finalerne i herresingle blev endestationen for mange af turneringens store navne. Den regerende verdensmester, østrigeren Werner Schlager tabte til kroatiske Zoran Primorac, mens den topseedede tysker Timo Boll måtte bøje sig efter fem sæt mod russiske Alexei Smirnov. Heller ikke den svenske legende Jan-Ove Waldner kom videre. Efter et sandt drama måtte Waldner bøje sig i syvende og afgørende sæt mod græske Kalinikos Kreanga.
 
Schlager ramte muren
1/8-finale

Efter utallige kampe i såvel holdturneringen, hvor det blev til en sølvmedalje, mixdouble (bronzemedalje), og herredouble (mindst bronze) slap verdensmesteren Werner Schlagers kræfter op i herresingle her til morgen. Ottendedelsfinalen blev endestationen efter et nederlag på 4-1 i sæt til Zoran Primorac, Kroatien.
Schlager virkede fra starten tung og uoplagt, og Primorac tog første sæt uden problemer med 11-5. I andet sæt var det som om, verdensmesteren vågnede lidt op, men rigtigt godt spillede han stadig ikke. Primorac lavede mange fejl og Schlager tog sættet 11-7. Så slap Schlagers kræfter helt op, og den småskadede verdensmester tabte de sidste tre sæt klart.
– Primorac spillede godt, og jeg var meget træt. Jeg har haft et hårdt program, og i dag havde jeg ingen fart i benene, forklarede Schlager efter kampen. 
Alene fredag spillede han 36 sæt, så det er måske ikke så unaturligt, at batterierne var flade her til morgen.
– Jeg valgte at spille mixdouble. Det er der mange af de andre, som ikke har gjort, og det kan jeg godt mærke. Jeg er naturligvis glad for min medalje, og det var også vigtigt for pigen (Liu, red.) at få en medalje.
Werner Schlager er dog ikke sikker på, at han også vil spille mix ved fremtidige store mesterskaber. Østrigeren har gennem hele turneringen spillet med smerter fra skader i venstre knæ og højre storetå, og det har ikke gjort situationen bedre.
 
Drama da Waldner røg ud
1/8-finale
Den svenske legende Jan-Ove Waldner var tæt på at gøre det umulige i ottendedelsfinalen mod græske Kalinikos Kreanga. Bagud 0-3 i sæt lykkedes det ham at vende kampen og udligne til 3-3 til stor glæde for de mange svenske tilskuere i Atletion.
Men efter at have drevet Kreanga rundt i 6. sæt, som han vandt så klart som 11-2, sluttede eventyret. Kreanga kom ganske vist bagud 1-2 i afgørende sæt, men derfra kæmpede han sig trods “udebanen” tilbage og førte 5-2 ved sidebyttet. Waldner prøvede forgæves at komme tilbage, men fik kun ét point i resten af sættet, og Kreanga er nu klar til at møde franske Patrick Chila i kvartfinalen efter sætsejr 11-3.
– Selvfølgelig er det lidt trist at ryge ud, men jeg har holdt min seedning. Nu vil jeg se frem mod VM i Shanghai om en måned, sagde J-O Waldner bagefter.
– Jeg førte 2-1 i sidste sæt, og havde jeg fået 3-1, var det måske gået anderledes. I stedet bliver jeg lidt passiv på de næste bolde, og så fører han pludselig 6-2, tilføjede han.
 
Tysk favorit røg samme vej
1/8-finale
Topseedede Timo Boll måtte også sige farvel og tak inden kvartfinalerne i herresingle. Nummer 1 på europaranglisten tabte klart til russeren Alexei Smirnov, med 1-4 i sæt, men var trods nederlaget ikke skuffet over sin indsats.
– Jeg spiller en god kamp, men min modstander var bare endnu bedre idag. Og det kan man ikke sige noget til, sagde Timo Boll efter kampen.
Timo Boll har stadig chancen for at få guld i herredouble sammen med sin landsmand Christian Süss. De spiller semifinale kl. 13. mod Samsonov/Kreanga.
Timo Boll har rumæneren Crisan som favorit til at blive Europamester i herresingle, nu hvor han selv er røget ud.
 
t_boll_270x360.jpg
 
Medalje til Saive
1/4-finale
Alexei Smirnov, Rusland – Jean-Michel Saive, Belgien, 10-12, 7-11, 9-11, 7-11.
Smirnov havde dårligt slået den sidste bold i nettet i semifinalen herredouble før han igen skulle til pladen. Og det kom til at koste dyrt. Saive spillede med vanlig stor energi, og nåede alt med forhånden over hele bordet. Kampen bød på mange lange dueller, og Russeren havde svært ved at holde tempo. Til sidst kunne Saive strække armene i vejret og med et stort smil på læben tænke på at minimum bronzen er i hus.

Primorac på podiet
1/4-finale
Det tog ikke kroatiske Zoran Primorac mange minutter at sikre sig en EM-medalje i herresingle. I dagens anden kvartfinale besejrede kroaten tyske Zoltan Fejer-Konnerth med 4-1 i sæt. Primorac var aldrig for alvor i vanskeligheder og kan nu se frem til at møde en anden veteran, Jean-Michel Saive i semfinalen.

Kreanga klar til semifinalen
1/4-finale
Ikke uventet blev det græske Kalinikos Kreanga, som vandt den tredje kavartfinale i herresingle. Efter en afvekslende kamp, kunne grækeren til sidst juble over sejren på 4-2 i sæt mod franskmanden Patrick Chila. Chila vandt ellers første sæt med 11-7, men derefter tog Kreanga et tæt andet sæt med 13-11 og tredje med klare 11-4. Så kom Chila tilbage og udlignede til 2-2 i sæt ved at vinde 11-7. Men De sidste to sæt vandt Kreanga dog 11-4, 12-10 og han er nu sikker på mindst en bronzemedalje.
 
Samsonov også klar
1/4-finale
Efter en kamp der af mange er blevet betegnet som den moralske finale, er Vladimir Samsonov, Hviderusland klar til semifinalen i herre single. I mødet med Adrian Crisan, Rumænien, var der lagt op til spil af ypperste karakter. De to spillere spiller begge med utroligt blik for spillet og leverede mange drømmebolde. I første sæt var Crisan flyvende som han har været i resten af EM-turneringen, som han hidtil har været besejret i med sejre over bl.a. Maze og Boll, men så tog Samsonov over og gav Crisan en lektion i at holde bolden på bordet 11-4, 11-3. I de følgende sæt blev kampen mere lige, og den gik over alle syv sæt. Til sidst havde Crisan chancen ved 9-8, men så vandt Samsonov tre i træk og tog sættet og sejren. Cifrene blev: 5-11, 11-4, 11-3, 11-9, 8-11, 7-11, 11-9.

 
 
 

Forfatter: Jakob Poulsen og Andreas Magnussen
Kontaktperson tlf.: 51 29 91 37
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk