Stort og småt fra VM

Ved VM 2009 deltager 313 mænd fra 98 lande og 215 kvinder fra 71 lande – i alt 528 spillere fra 101 lande, hvoraf 63 mænd og 55 kvinder deltog for første gang.

To nationer deltog for første gang hos mændene: Honduras og Paraguay – og Angola og Congo deltog for første gang med kvinder. Det var Paraguays første deltagelse i et VM nogensinde.

Nye medlemmer af ITTF blev Cayman Islands og Papua & New Guinea og ITTF har nu 207 medlemmer.

VM 2009 spilles i Yokohama Arena, der har plads til 17.000 tilskuere. 25 tv stationer transmitterer, heraf kinesisk, japansk og koreansk tv stort set hele dagen fra disse verdensmesterskaber.

Over 400 journalister er akkrediteret ved de 50. verdensmesterskaber.

VM i 2010 (hold) bliver spillet i Moskva, 2011 (hold) i Rotterdam og 2012 (hold) i Dortmund.

Ved OL 2012 i London ændres rækkefølgen, således at der først spilles single og efterfølgende holdturnering. Der vil stadig være 86 herrer og 86 kvinder med i turneringen.

I forbindelse med olympisk kongres i oktober er Danmark også værter for møde i ITTFs executive committee.

Der er i Yokohama stor frygt for smitte af svineinfluenza. Det mexicanske hold er specielt undersøgt. Der er opstillet desinficerende væsker op til brug. Alle kan få udleveret masker og blive undersøgt.

Som tidligere nævnt på dbtu.dk, har Danmark fået valgt to medlemmer til Board of Directors I det Internationale Bordtennis Forbund, ITTF. 

DBTUs direktør Dorte Kronsell blev valgt som en af Europas otte repræsenter. Det var hendes første valg til Board of Directors, som bortset fra lovændringer har beføjelsen over alle aktiviteter i ITTF.

DBTUs pressechef Arne Madsen blev genvalgt som formand for ITTFs medie committee, en post, der også giver plads i Board of Directors. Arne Madsen har været formand for media committee siden 1997. Så stor politisk succes for Dansk Bordtennis Union.

ITTFs formand Adham Sharara blev genvalgt…

Under VM 2009 kan man læse meget mere om VM i Yokohama – læs bl.a. alle VM-nyheder og presseklip før, under og efter verdensmesterskaberne i Japan…

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk