Stortalent v Verdensstjerne

Efter to meget tætte opgør i fredagens kvalifikationsturnering , der begge blev afgjort med to bolde i afgørende sæt, er 15-årige Jonathan Groth nu klar til at møde Danmarks nr. 1 og Verdens nr. 20 i sin næste kamp, der er 1/8-finalen i Herre Single.

Modstanderen hedder Michael Maze, og er utvivlsomt unge Groths hidtil største bordtennismæssige udfordring – en udfording ungdomslandstræner Mads Flod-Sørensen ser frem til på “sin” spillers vegne:

“Jeg forventer Groth går efter sejren – forstået på den måde, at han ikke bare lægger sig 0-4, uden at kæmpe for alle bolde. Det gælder om at udnytte alle muligheder man får, og det tror jeg han er i stand til”, siger Mads Flod-Sørensen, og fortsætter:

“Der vil naturligvis være meget fokus på netop den kamp, når det er Maze, der står på anden side af bordet, og det tillige er hans første kamp ved et DM i lang tid”.

“Når man ser Groth spille som i går, hvor han løfter sit spilniveau, når kampene er allermest tætte, tror jeg bestemt han vil gøre en god figur mod Maze. Især serv/retur-spillet er på højt niveau, og det får han brug for mod en spiller som Maze”.

MICHAEL MAZEJONATHAN K. GROTH

Ungdomslandstræneren er glad for, at Jonathan Groth, som en af de få deltagende juniorspillere ved DM, har spillet sin chance – det oplever han de færreste har gjort:

“De fleste spillere så ud som om de blot have tilmeldt sig for deltagelsens skyld, og ikke for at vinde kampe, og det er ærgeligt – det er kampe, som dem man får ved et DM for Senior, man skal går efter at vinde”, siger Mads Flod-Sørensen, der dog kunne glæde sig over én juniorkamp med høj klasse i fredagens kvalifikation:

“Groth og Casper Nordahl spiller en brandkamp, som er den bedste jeg har set herhjemme i meget lang tid – det tegner godt for fremtiden, og giver forhåbninger frem modsommerens EM for Ungdom, der kun er godt tre måneder væk”, slutter ungdomslandstræneren fra Snejbjerg.

DM FOR SENIOR 2008

DM FOR SENIOR 2008

Der er oprettet et “sæsonpræget” menupunkt på dbtu.dk – Danske Mesterskaber vil være på menuen et godt stykke hen i foråret, så man kan se indbydelser, nyheder og senere resultater, når først de mange danske mestre og medaljetagere er fundet…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk