Succes og udvikling

I uge 35 tog vi (Michael Jørgensen, Emil Madsen, Nicolas Brinch og coachen Bertil Thøfner) til Holland.

Vi skulle bo hos en familie som vi mødte til stævnet i Hasselt i Belgien, i juni. Der blev vi alle nemlig inviteret herned til Holland af en spillers far, hvor vi skulle træne mandag-fredag med den største hollandske bordtennisklub, der ligger lige ved Rotterdam.

Familien (Ben, Kira, Jockum, Jacintha og Sanne), mødte os med venlige smil, og tog sig rigtig godt af os – bl.a. med god mad, gode senge, ture til badeland, frit brug af køleskab og internet m.m.m.

Vi fik alt det vi havde brug for, og ingen af os har brugt særlig mange penge. Det var også lidt af en ”oplevelse” at vi skulle bede inden aftensmaden.

De var virkelig flinke, og har allerede inviteret til en tur igen næste år, og de vil også gerne komme til Danmark med nogle spillere og træne.

Sønnen Jockum, som vandt Hasselt stævne i maj (blandt de 3 bedste 1991’ere i Holland) og pigerne på 13 og 15 var også med på de daglige træninger.

Klubben har blandt andet 4 drengelandsholdsspillere, som vi for det meste trænede med. Den spillende træner vi havde lå tidligere nr. 206 i verden. Efter lejren tog vi videre til et stævne i Hasselt, i Belgien.

Vi trænede mandag-fredag, 2×2 timers pas om dagen. Træningen varierede fra dag til dag, tidsmæssigt og indholdsmæssigt.

Nogle af dagene kørte vi 1 times fysisk inden træning, i modsætning til hvordan vi gør i Danmark. Den fysiske træning bestod bl.a. af løbetræning og diverse øvelser, som vi ikke kører her i Danmark. Andre dage trænede vi bare med almindelig opvarmning og øvelser.

Sparringen var rigtig god da vi bl.a. trænede med de hollandske drengelandsholdsspillere. Der var også en rigtig god kinesisk spiller, og derudover var der også et par gode juniorer i truppen. Så alt i alt var træningen en succes.

Sidst på ugen havde vi også to pas med individuel træning med Bertil.

Stævnet i Belgien blev både præget af træthed og god form. Vi klarede os udmærket i to rimelig stærkt besatte rækker, hvor Michael endte som vinder af den ene række og vandt 40 euro.

I Belgien er næsten alle deres stævner sat op med rækker hvor både seniorer- og ungdomsspillere spiller sammen. Så vi fik også en del kampe mod seniorer.

Turen har været en kæmpe succes, som muligvis bliver gentaget i næste år, ellers besøger de os i Danmark. Os spillere takker Bertil som har taget sig tid til at tage os med på denne fremragende tur.

Coach og leder på turen, Bertil udtaler følgende:

Spillerne har ovenfor med egne ord selv beskrevet opholdet, og jeg er helt enig. Jeg synes også det var en stor succes og rigtigt udviklende for spillerne.

Vi vidste på forhånd jo ikke helt hvad vi kom ned til. Det kunne blive enten en dreng eller pige, sådan er det jo når man bliver inviteret til et nyt sted med nye mennesker. Men trænigen, sparringen og gæstfriheden var helt i top.

Vi kunne virkelig koncentrere os om bordtennis og havde god tid til individuel manskabspleje, og evalueringer. Noget som spillerne virkelig værdsatte og var modtagelige overfor.

Vi havde en del fokus på benarbejde, spillestil og det selv at kunne skabe kamp. Og hver spiller har fået nogle konkrete ting af vide, der skal arbejdes med i den kommende sæson. Set med mine øje. Attitude og færden uden for bordet var også et tema i ugen.

Generelt må man sige at vi var godt med i øvelserne og i tempoet, men vi hang lidt efter på serv-retur øvelser. Hér skal vi forbedre tempo i benene og blive bedre til at vurdere samt tage de rigtige beslutninger på især 2. og 3. bold.

Spillerne er også bevidst om at sådan en tur som denne kun giver resultater på den lange bane hvis man følger op hjemme i den daglige klub/Team DK-træning, og hele tiden formår at få kvalitetsmæssig træning i et stærkt træningsmiljø.

Omvendt håber jeg også at ledere og trænerne, der arbejder med disse spillere i hverdagen, sætter seriøse, realistiske og ikke mindst individuelle spillerplaner og målsætninger op, så den individuelle coaching bliver optimal.

Det fortjener spillerne, da de bruger så meget tid på bordtennis.

Forfatter: Brinch & Madsen
Kontaktperson tlf.: 22 63 68 69
Kontaktperson e-mail: bertil@mail.dk