Supplerende talenttræning i Brøndby fortsætter i foråret 2024

Siden efteråret 2022 har Bordtennis Danmark haft et tilbud om supplerende talenttræning i det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby for ungdomsspillere. Træningerne har fundet sted to gange ugentligt, under ledelse af Magnus Mallander og Mads Jørgensen, og været målrettet de spillere af begge køn som har stærkere elitære ambitioner med deres bordtennis. Samtlige deltagere i træningen har sendt en ansøgning ind om at deltage i træningen og er blevet accepteret i træningsgruppen på baggrund af ansøgning og spilniveau.

Inklusive spillernes egne input og evaluering
Træningerne har i høj grad bygget på det, som spillerne selv har efterspurgt, og har været struktureret omkring temaer i perioder på fire til seks uger. De efterfølgende skriftlige evalueringer har peget på, at træningen har været værdsat af spillerne, som har givet gennemsnitskarakter for træningen på mellem 8.5 og 9 ud af 10.

På baggrund af de positive tilbagemeldinger kommer træningen til at fortsætte i foråret 2024, i første omgang for de spillere, som allerede er en del af træningerne. Grundet begrænset plads og høj efterspørgsel, åbnes der i første omgang ikke op for nye ansøgere i foråret 2024.

Stor interesse på tværs af Danmark
Bordtennis Danmark oplever, at der er en stor interesse for træningsmuligheder og udbytte på tværs af klub og aldersgrupper, og vil i størst muligt omfang bakke op om dette. Grundet ressourcemæssige begrænsninger er muligheden for at udvide dette koncept, fx i form af træninger på Fyn/Jylland eller flere tilfælde i Brøndby, der ikke lige nu. For spillere i Jylland vil BTDK dog gøre opmærksom på et initiativ signeret BTK Midtjylland. Her har man startet en træning op som kører hver anden fredag, under ledelse af Simon Fisher. Denne træning er for unge ambitiøse spillere, og er åben for spillere fra klubber i området. For mere info om dette, kontakte Flemming Andreasen på fland@pc.dk.

Spørgsmål om den supplerende talenttræning i Brøndby kan rettes til Magnus Mallander, magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk