Svære danske lodtrækninger

DBTU DBTU DBTU DBTU
STIGA STIGA STIGA STIGA

Pressemeddelelse fra Dansk BordTennis Union – 16. oktober 2012
EM i bordtennis i Herning begynder onsdag: Svære, danske lodtrækninger
Der er her til aften i Herning blevet trukket lod til EM, der begynder på onsdag den 17. oktober. De 32 bedste placerede på Europaranglisten træder ind i hovedturneringen mens resten skal kæmpe om de resterende 32 pladser i kvalifikationsspil. I double træder de 16 bedste par direkte ind i hovedturneringen mens resten skal spille kvalifikationsspil.

Michael Maze er direkte i hovedturneringen som 4. seedet, men det var ikke en ønskelodtrækning for Danmarks største medaljehåb.

“Det var en svær lodtrækning,” var Michael Mazes første kommentar, da sportschef Peter Sartz overbragte ham lodtrækningen. Holder seedingen skal Michael Maze i semifinalen på søndag møde den femdobbelte europamester Timo Boll fra Tyskland, der er seedet som nummer 1. Men inden skal han dog igennem et noget hårdt program: I første runde skal Maze møde en fra kvalifikationsrunden og dernæst Jens Lundquist, Sverige, i anden runde, Christian Süss, Tyskland i 1/8 finalen og Adrian Crisan, Rumænien, i kvartfinalen, såfremt seedningerne holder.

Jens Lundquist er gammel træningskammerat, mens Jens boede i København, Christian Süss er en af Tysklands bedste og flerdobbelt europamester i double og Adrian Crisan, Rumænien, der er seedet som nummer fem, slog Timo Boll ved OL i London. Michael Maze er seedet som nummer 4.

“Der kommer altid mange overraskelser ved EM, og jeg tror, vi får et fantastisk EM, hvor alt kan ske,” siger Peter Sartz, dansk sportschef.

Skov kan møde EM-sølvvinder
Danmarks bedste kort hos kvinderne, Mie Skov, er seedet som nummer 21 og træder direkte ind i hovedturneringen. Hvis hun vinder i første runde skal hun møde sølvvinderen fra EM i 2011, Irene Ivancan, Tyskland, i anden runde.

De øvrige danske spillere er i kvalifikationsturneringen onsdag og torsdag. Her skal 12 danskere i aktion i både single og double. Kasper Sternberg var ikke heldig i lodtrækningen og har i den indledende gruppe Per Gerell, Sverige (OL-deltager i London) og Mikkel Hindersson skal bl.a. møde Aleksei Liventsov, Rusland. Allan Bensten har som største udfordring Lubomir Jancerek, Tjekkiet, Finn Tugwell skal møde Daniel Gorak, Polen og Jonathan Groth skal møde Thomas Keinath, Slovakiet blandt andre.

Kvalifikationsspillet spilles i grupper à 4 eller 5 spillere. Alle gruppevindere kommer ind i hovedturneringen sammen med en håndfuld toere i de resterende grupper. Disse pladser trækkes der lod om.

Ved EM i Herning spilles der i single (damer og herrer) samt i double (damer og herrer). 14 danske spillere stiller til start i Herning.

MIE JACOBSEN & STEFANIE CHRISTENSENLAU, HINDERSSON & GROTH

Fakta om EM i bordtennis 2012
– Danmark og Herning er vært for EM i bordtennis 2012.
– EM afvikles i Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen fra den 17.-21. oktober.
– Der er 301 deltagere med til EM fordelt på 38 lande og 159 herrer og 142 kvinder.
– Det er Dansk BordTennis Union, Herning Kommune og Sport Event Denmark, der er fælles partnere på EM.
– De indledende kampe spilles i Messecenter Hernings hal M. De afgørende spilles i Jyske Bank Boxen, hvor der er plads til 4.500 tilskuere fra fredag den 19. oktober.
– Sidst Danmark var vært for EM var i Aarhus i 2005, hvor det danske herrehold vandt guld. Hold-turneringen er ikke med i Herning i år.
– Ved dette EM spilles der single for herrer og damer og double for herrer og damer.
– Alle de store europæiske OL-stjerner ventes at konkurrere ved EM i Herning. Fra Tyskland er det specielt den store stjerne, Timo Boll, der ventes at gøre det godt. Han blev europamester i single i 2011 og 2010, men tabte til Maze i semifinalen i 2009 mens Boll også vandt EM i 2008, 2007 og 2002. Tyskeren Dimitrij Ovtcharov, der vandt en tæt OL-kvartfinale mod Michael Maze i London og senere vandt bronze, er et godt bud på en medaljekandidat mens også sølvvinderen fra de to sidste år, Patrick Baum, er et stærkt tysk kort. Europamesteren fra 2005, 2003 og 1998, Vladimir Samsonov fra Hviderusland, og Werner Schlager, Østrig, der blev verdensmester i 2003 (og tabte EM-finalen til Maze i 2009) er andre prominente navne.
– Danmarks største medaljehåb er Michael Maze, der både har vundet VM- og OL-bronze samt guld ved EM; i 2009 i single og i 2005 for hold. Danmark stiller med alle tre OL-deltagere, der udover Maze tæller Mie Skov og Allan Bentsen. Også en række af fremtidens danske spillere stiller op på hjemmebane – blandt dem den danske mester Jonathan Groth samt Kasper Sternberg, der sammen vandt EM-sølv i double i 2010. Også Mikkel Hindersson og Tobias Lau er en del af fremtiden for dansk bordtennis.
– Dansk BordTennis Union har 9.829 medlemmer.

Med venlig hilsen
Brian Martin Rasmussen

EM 2012 kommunikationskonsulent
Dansk BordTennis Union

Tlf. 22 12 02 40
brianmartinrasmussen@gmail.com
Skype: brianmartinrasmussen

Bag EM i bordtennis i Herning i 2012 står partnerne Dansk BordTennis Union, Herning Kommune og Sport Event Denmark.

Forfatter: Brian Martin Rasmussen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk