Sweden Tour Pro Series

Det svenske bordtennisforbund præsenterer invitationsturneringen Sweden Tour Pro Series for svenske og internationale topspillere. Premieren på denne form for turnering spilles 8.- 10. september i Eslöv.

På forbundets hjemmeside kan man læse, at idéen med Sweden Tour Pro Series er opstået i en underlig tid, hvor det svenske bordtennisforbund ser et stort behov for at skabe alternative og innovative turneringsformer for både spillere og publikum.
”Vi har tidligere startet Sweden Tour, et af de største turneringsinitiativer nogensinde i svensk bordtennis, og vi ser dette som et perfekt supplement. Frem for alt er det en mulighed for spillere til at fortsætte med at kunne satse på en karriere via de præmiepenge, som vi tildeler Sweden Tour Pro Series gennem samarbejde med eksterne samarbejdsparter”, siger forbundschef Thomas Buza.

Turneringen i Eslöv skal betragtes som et pilotprojekt og en investering foretaget af det svenske bordtennisforbund for at undersøge interessen fra eksterne samarbejdspartnere.
”Hvis satsningen viser sig at være god, er målet regelmæssigt at spille turneringer i Sweden Tour Pro Series for både kvinder og mænd. Vi har også håb om at kunne inkludere internationale spillere i fremtiden”, siger sportsdirektør Mikael Andersson, og fortsætter: ”Vores opfattelse er, at Sweden Tour Pro Series er en positiv tilføjelse til den nationale kalender. Konkurrenceformatet er spændende med mange kampe over en koncentreret periode. Der er ingen tvivl om, at vores topspillere skal søge kvalitativ kamptræning lige nu – alt sammen for at sætte de rigtige rammer for fremtidig udvikling. Det faktum, at den første turnering har tiltrukket nogle udenlandske spillere, bidrager til at øge kvaliteten af ​​turneringen. Vi kan håbe på en fortsættelse, og at konkurrenceformen kan tilpasses planlægningen i fremtiden”.

Turneringsform

I godt samarbejde med Eslövs AI vil det svenske bordtennisforbund i løbet af de tre dage tilbyde spændende kampe mellem otte spillere, hvor alle møder alle, og med efterfølgende slutspil – totalt vil der blive spillet 34 kampe.
Alle kampe bliver webcast startet kl. 10.00 tirsdag den 8. september. Spilletiderne er ca. kl. 10-16 på alle kampdage med løbende kampskema.
Der spilles alle-mod-alle i kampe bedst af fem sæt. De fire højest placerede går derefter til semifinalerne, mens nr. 5-8 mødes i en placeringsmatch. Ved samme antal sejre er det indbyrdes opgør, der efter sæt og bolde, der gælder.

Se kampene LIVE her
Spille- og tidsplan. Klik her

Spillerne

Elias Ranefur, Sverige
Pär Gerell, Sverige
Mattias Översjö, Sverige
Hampus Söderlund, Sverige
Jonathan Groth, Danmark
Ibrahima Diaw, Senegal
Mehdi Bouloussa, Frankrig
Antoine Hachard, Frankrig


Jonathan Groth kan se frem til mindst syv kampe i Sweden Tour Pro Series. Foto: Rémy Gros.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson: Max Ansbro
Kontaktperson tlf.: +46 76-7770477
Kontaktperson e-mail: max.ansbro@svenskbordtennis.com