Swedish Open

Fra torsdag til søndag blev der afholdt Swedish Cadet Open i Ängby. DBTU var på drengesiden repræsenteret ved Ivan Ou, Thomas Hansen, Andreas Dilling og Nicolai De Voss, mens Sofie Bang, Nicoline Kofoed, Louise Jakobsen og Emma Højlund deltog på pigesiden.

Alle forbehold taget i betragtning, så gjorde pigerne det bedst! Hver især præsterede de en hel del mere end forventet, og det blev til flotte sejre i hold såvel som singleturneringen. Sofie gik i flickor 14 videre fra gruppen for efterfølgende at slå en svensk pige fra Falkenberg, mens Emma fulgte op i Dame-junior 17, hvor hun efter suverænt at have vundet sin gruppe, efterfølgende slog en finsk landsholdsspiller.

Hos drengene var det mere stabile præstationer der blev leveret. Andreas Dilling stod for såvel den bedste samt den ringeste præstation. Først slår Andreas Sveriges bedste pojkar 14 spiller Adam Blomqvist i en fremragende kamp, for dagen efter i puljespillet at tabe klart til en spiller fra Ängby. For at få flere af de sjove og spændende kampe, så er det vigtigt at samtlige kampe bliver taget alvorligt. Der findes ingen nemme kampe…!

Turneringen er kendt for at have et højt niveau, og denne gang var ingen undtagelse. Med Frankrig og Japan i spidsen var det et ganske imponerende startfelt (dog uden den absolutte europæiske top), og dermed også en mulighed for de danske spillere at se og lære fra nogle af de bedste i deres egen årgang. Og hvis vi ser bort fra det rent spillemæssige niveau, hvor Danmark er noget efter, så halter det desværre også på de ting uden for bordet. Ting som at passe tiderne, holde styr på sine ting, at få varmet ordentligt op, spillet indspil, ha styr på hvilket bord og hvilken tid man skal spille på, spise rigtigt m.m., så halter Danmark også efter. Det er svært nok at følge med de bedste nationer rent træningsmæssigt, men så må spillerne jo gøre sit til at optimere alt det andet, så det som udgangspunkt ikke er derfor at det er svært at vinde kampe.

Alt i alt var det en god tur. Samtlige spillere fik sejre og store nederlag, og alle er blevet klogere på hvad det er de skal forbedre for at kunne vinde flere kampe næste gang de skal til en international turnering. Det interessante er jo så nu: Hvem har fået mest med sig hjem, og hvem formår at forbedre de ting som de nu har set er nødvendigt, for at være med på højeste niveau…!?

Samtlige resultater kan ses via www.svenskbordtennis.com

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 22 64 00 78
Kontaktperson e-mail: christoffer.petersen@dbtu.dk