Tæt på i Helsingfors – men…

        
Ungdomslandstræner Mads Flod-Sørensen er for en weekend trådt ind i de voksnes rækker, når han er coach ved seniorturneringen Finlandia Open, der afvikles de kommende fire dage i Helsingfors. Med sig til den finske hovedstad har han Mikkel Hindersson og Henrik Laxby.

Finlandia Open 2008 kan følges hos Det Finske Bordtennisforbund – og herunder følger de daglige rapporter fra ungdomslandstræneren fra Finland…

6/12
Tæt på, og så alligevel ikke. Sådan må overskriften for sidste dagen af Finland open 2008 være.

Mikkel mødte i sin 1/8 dels finale Russeren Krivosheev, og havde overtaget i starten af kampen. Han vandt de 2 første sæt, og havde sætbold til 3-0 føring.

Sættet blev desværre tabt, og derefter var kampen helt åben, da Russeren spillede bedre og bedre. Mikkel fik alligevel kæmpet sig til en matchbold ved 3-2, men da den ikke blev udnyttet var der ikke mere at komme efter.

Efter dette nederlag kæmpede Mikkel en smule med at finde motivationen i placeringskampene, og sluttede som nr. 18 efter 2 yderligere nederlag samt en enkelt sejr.

Henrik fortsatte det noget svingende spil, og sluttede som nr. 58 efter 2 sejre og 1 nederlag i dag.

Som tidligere nævnt, synes jeg ikke helt, at indsatsen er godkendt. Det er netop i den her slags turneringer, hvor niveauet er noget under Pro turen, at vores unge spillere skal gribe chancen for at hente værdifuld international erfaring, og forholdsvis billige ranglistepoint.

Derfor forventer jeg selvfølgelig at man kommer med masser af energi, og med en klar plan A og B for hvordan man skal vinde kampene. Begge dele manglede Henrik og Mikkel, specielt når det var 2-3 kamp på dagen.

5/12
Efter de første runder af singleturneringen, skal men lede efter Henrik og Mikkel på meget forskellige steder i lodtrækningen.

Henrik har, ligesom mange før ham, måtte sande at springet fra ungdom til senior ikke er helt problemfrit. Han ar indtil nu haft meget svært ved at få spillet til at hænge sammen, hvilket har resulteret i 3 nederlag og kun en enkelt sejr.

Det er specielt Henriks åbningsspil der har været for ustabilt, og han har derfor lavet alt for mange uprovokerede fejl. Turneringen er heldigvis en af dem hvor man får mange kampe, så Henrik har stadigvæk chancen for at finde spillet, og få nogle sejre med hjem.

Mikkel har spillet rigtig godt i dag, og slog i 2.runde Nekhvedovic, Hviderusland (WR 163) med 4-2. Han har modsat Henrik haft stor sikkerhed i åbningsspillet, hvilket gav ham overtaget med dem han mødte i dag.

Ofte rækker det langt, hvis man kan sætte sine åbninger på bordet med kvalitet. Kan han holde samme skarphed i morgen i 1/8 dels-finalen mod russeren Krivosheev, er der gode chancer for sejr her også.

4/12
1. dagen af Finland open blev ikke helt som vi havde håbet.

Henrik og Mikkel havde åbenbart besluttet at dele tidlige julegaver ud, for de kom aldrig op i gear i de to puljekampe i holdturneringen mod Litauen og Rusland. Det resulterede i to nederlag, 2-3 mod Litauen og 1-3 mod Rusland, og tidlig fyraften for mig!

Henrik måtte sande at der var langt fra de gode resultater i elitedivisionen til internationale kampe mod ellers jævnbyrdige modstandere. Han fik aldrig spillet til at køre, og spillede noget under forventning. Specielt fejlprocenten skal ned, hvis ikke det skal være op ad bakke de næste dage.

Mikkel leverede en godkendt indsats i sine 3 første singler, men tabte koncentrationen i den sidste mod Ruslands 1.mand. Når han gør det, stopper han med at flytte benene og mister teknikken på både forhånd og baghånd.

Jeg håber at drengene er mere klar i morgen kl. 9.00, hvor vi starter gruppespillet i single!
        

Forfatter: Mads Flod-Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk