Budgetterne til elitearbejdet for 27 specialforbund er på plads for 2016, og de kan samlet se frem til 93,4 mio. kroner fra Team Danmark næste år. Det har Team Danmarks bestyrelse besluttet efter at have behandlet ansøgningerne på årets sidste bestyrelsesmøde. Selvom det samlede støtteniveau er som i år har Team Danmark justeret støtten og samarbejdet med enkelte forbund.

Bordtennis er tilgodeset med en samlet støtte på 733.000 kr., hvilket er 767.000 kr. mindre end i 2015 og et fald på 51,1 % – alligevel ser den herresenioransvarlige i DBTU Linus Mernsten fortrøstningsfuldt på støtten frem mod OL for Danmarks to bedste herrespillere.

”Selvfølgelig er der ingen, der ønsker at tingenes tilstand forringes, det ligger i menneskets natur. En ting skal man gøre sig klart, og det her er vigtigt, dansk bordtennis’ fremtid er ikke kun afhængig af penge, derimod hvis man har kæmpet sig op i verdenstoppen, så koster det penge. Derfor er jeg meget glad for at Team Danmark har gjort det muligt, at vi kan satse på vores to OL-aktuelle spillere frem mod Rio”, siger Linus Mernsten, og fortsætter: ”Vi har i et stykke tid været medvidende om, hvad der kunne ske. Vi har lagt en plan, hvor vi bevarer kvaliteten og egentlig er det ganske simpelt. Når vi bliver endnu bedre, hvilket vi bliver, så vil Team Danmark også fremover være en stærk samarbejdspartner for dansk bordtennis. Nu gælder det om at forberede sig optimalt til OL, så vi præsterer bedst muligt”.

Med henblik på OL-forberedelserne så er Michael Maze pr. 1. december placeret som nr. 51 på verdensranglisten og Jonathan Groth som nr. 75 på verdensranglisten – hidtil bedste.

Det er ikke kun bordtennis, med også tennis, fægtning, vandski og gymnastik (trampolin), der kan se frem til en nedjustering af støtten. Baggrunden for justeringen er, at resultaterne desværre ikke har levet op til de resultatmål, som forbundene sammen med Team Danmark opstillede som mål for støtteperioden.

Læs pressemeddelelsen fra Team Danmark her


Jonathan Groth. Foto: Rémy Gros.


Michael Maze. Foto: Rémy Gros.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk