Team Rising Stars nomineret

Kulturminister Joy Mogensen hylder traditionen tro nogle af de foreninger, projekter eller mennesker, der har bidraget til at udvikle parasporten. Nu er de tre nominerede til Kulturministeriets Parasportspris 2020 fundet.

– De nominerede er alle sande helte, der fortjener en kæmpe hyldest. De har hver især gjort en forbilledlig indsats for dansk handicapidræt og har skabt imponerede resultater – både for dem selv men ikke mindst for parasporten. Det gør mig stolt, at se denne udvikling i handicapidrætten, udtaler Kulturminister Joy Mogensen på Parasport Danmarks hjemmeside.

Christoffer Petersen, der er projektleder for Team Rising Stars, siger: – Rising Stars er blevet landsdækkende på baggrund af den indsats, der er blevet lavet i Brøndby, som udelukkende har kunne lade sig gøre i kraft af et tæt og positivt samarbejde med BTDK. Det er en helt naturlig del af træningen, at landshold og Rising Stars træner side om side, og det er der ingen tvivl om er en gevinst for alle. Der er et kæmpestort uudnyttet potentiale for BTDK i dette regi og jeg tror på, at vi med denne satsning kan være med til, at der om 10 år er et landshold, som er markant større og mere dominerende end det, vi har i dag. I kombination af Nicoline, Louise og jeg selv synes vi, at vi har Danmarks allerbedste barn/ungdom setup.

De nominerede til Kulturministerens Parasportspris 2020 er:

Idrætsforeningen KIFU
KIFU (Københavns Idrætsforening for Udviklingshæmmede) blev stiftet i 1990 og har derfor 30-års jubilæum i år. KIFU er i dag den største idrætsforening for mennesker med udviklingshandicap i Danmark med ca. 250 medlemmer. KIFU tilbyder 9 idrætter for børn og unge og 11 idrætter for voksne. Medlemmerne kan ud over træning også deltage i mange turneringer og stævner, og KIFU er fast deltager i Special Olympics Idrætsfestival, hvor de altid stiller med et af de største hold.

Move United v/Kristian Schou Hedegaard og Nicolai Juhász Lissau
Move United er en app, der siden marts 2020 har sat blinde og stærkt svagsynede i kontakt med frivillige, seende træningsmakkere. Den er udviklet af Kristian Schou Hedegaard og Nicolai Juhász Lissau, der med denne teknologiske løsning har formået at skabe et nyt motionsnetværk, der allerede rummer 2000 brugere. Appen giver mennesker med synsnedsættelser gode muligheder for at træne og bevæge sig, samtidig med at der opstår kontakter og venskaber blandt de involverede.

Rising Stars
Rising Stars begyndte i 2018, og målgruppen for projektet er børn og unge med funktionsnedsættelse. Rising Stars tilbyder udøverne et attraktivt udviklingsmiljø, hvor der er plads til alle, og hvor trygge rammer gør det til et sjovt sted at være. Rising Stars bygger bro fra parasport til de almene hold ude i foreningslivet, så det bliver nemmere at føle sig hjemme blandt børn og unge uden handicap. Rising Stars har det mål at give unge atleter mulighed for at mødes og udveksle erfaring og få hjælp til at få den bedst mulige træning tilpasset deres handicap.

Vinderen offentliggøres til DR’s ’Sport 2020’, som bliver vist den 2. januar 2021.

Om Kulturministerens Parasportspris
Hvert år hylder kulturministeren personer eller organisationer, som har gjort en enestående indsats for dansk handicapidræt, og som har bidraget til, at handicapidrætten udvikler sig. Prisen blev oprettet som ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2010. Tidligere vindere inkluderer bl.a. Lars Larsen (2019), Team Tvilling (2015) og Farum-Holte Volleyball (2011).

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 51 59 72 91
Kontaktperson e-mail: cpe@parasport.dk