Tempo på træningen

Ungdomslandsholdene er ved at lægge sidste hånd for forberedelserne frem mod det forestående U-EM i Østrig. Hele truppen er samlet i denne uge på elitecentret i Brøndby, og som optakt vil der her på hjemmesiden – i mindre stykker – blive vist et helt træningspas: Opvarmning – 4-5 øvelser – fysisk.

1. pas på den næstsidste dag på U-EM lejren i Brøndby stod på tempo for stort set alle mand. Specielt Claus Skov og Tobias Rasmussen havde deres at se til på kinabordet.

Marc Kynde og Nicoline Koefoed trænede sammen her til formiddag, og Marc spiller her “frit mod baghånden”. Nicoline får undervejs instrukser fra Rasmus Jespersen, som vil have Nicoline til at være mere aktiv i forsvaret og “gå med” bolden.

De to drengespillere, Anders Lind og Jacob Hansen, arbejdede her til formiddag med det korte spil (korte returer). Her er øvelsen “kort retur – frit spil”.

Dugfriskt fra lejren i Brøndby kommer her et par klip af dagens første træning. Truppens yngste mand, Andreas Dilling, var en tur på kinabordet, og både Rasmus Jespersen og Hasse prøver at få tempoet i vejret.

Claus Skov kører her øvelsen “frit på 60% indtil udlæg i forhånden”, og i denne variant starter Claus med kort serv og stik i baghånden.

Patrick Stobberup spiller “frit op mod baghånd”, og øvelsen starter med halvlang serv, da Mads Sørensen ønsker at forbedre bolden efter åbningen – en bold som ikke bliver trænet hvis øvelsen køres uden serv.

Dagens klip fra U-EM lejren i idrættens hus handler om kampe og kinatræning. Der bliver spillet en del kampe frem mod afrejsen, og som man kan se – og høre – på klippet, så er der høj intensitet hele vejen rundt.

I mellemtiden, er Nikoline Koefoed røget i hænderne hos drengecoachen Rasmus Jespersen, og formålet denne gang var at forbedre spillet mod korte knopper. Der er en ikke ubetydelig del af pigerne (internationalt), som anvender knopper, så det er en vigtig del at få ind i træningen.

Den første del handler om opvarmning. I klippet nedenfor er det drengeansvarlig Rasmus Jespersen, som tager styringen efter spillerne har løbet og lavet deres indledende gymnastik.

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk