Til bords med Trinko Keen

Et hollandsk energidrik-firmas event-afdeling afholdt for nyligt en bordtennisturnering i Amsterdam, hvor en række firmaer var inviteret med der i blandt det skomærke, som Brønshøjs Kasper Weinrich Schübeler sammen med et par andre har agenturet/salgsrettighederne på i Skandinavien.

”Vi har en del aktivitet i Holland, så vi kombinerede turneringen med nogle salgsmøder og kundebesøg”, fortæller Kasper.

32 tomands-hold deltog i det specielle meget gennemførte bordtennis-event, hvor der til lejligheden bl.a. var designet 8 speciel-borde samt et finalebord.
Reglerne var anderledes end normalt. Ved 2 vundne point i træk rykkede dommeren nettet et hak tættere på vinderen. 4 i træk endnu et hak. 6 i træk endnu et. Tabte man 1 point efter 2, 4, 6 i træk, rykkede de nettet tilbage til normal/midten. Der var ca. 25 cm mellem hvert hak.
Frem til semifinalerne var det bare 1 sæt’s kampe. I semifinalen 3 sæt.

8 puljer med 4 hold i hver, hvor af de to bedste gik videre til 1/8-finalerne.
Kasper og makkeren Mads Hancock vandt deres pulje og derefter både 1/8-finale, kvartfinale og semifinale, inden de var klar til finalen foran 150 begejstrede tilskuere på showbord med minitribuner.
”I semi mødte vi et par, hvor den ene godt kunne spille – serve, loope og returnere. Her tabte vi et helt vildt første sæt med 16-14, men kom tilbage og gav dem henholdsvis 2 og 3 point i de efterfølgende sæt”, fortæller Kasper. Finalen var hurtigt overstået og champagnen kunne poppes.

Kasper Weinrich Schübeler med armene i vejret efter sejren foran et talstærkt publikum.

Trinko Keen i hvepsetrøje

Hollands tidligere topspiller Trinko Keen, der seks gange har deltaget i Europa Top 12 og som var i semifinalen i herresingle ved EM i Eindhoven i 1998, stod som ambassadør for sporten for at gennemgå reglerne inden turneringsstart samt for at være overdommer i finalen.

”Efter finalen spillede jeg et kvarters showbold med Trinko, der lige ville se, hvad jeg kunne”, beretter Kasper, der for mange år siden var på træningslejr i Papendal National Sports Centre i Holland sammen med netop Trinko Keen, som naturligvis fik forelagt muligheden for at spille hos hvepsene i Brønshøj i næste sæson, hvilket han ikke afviste.


Fra venstre Kasper Weinrich Schübeler, Trinko Keen og Mads Hancock.

Ping Pong bar i Danmark

Der er allerede fastsat datoer for de næste arrangementer. ”Kollegaer fra de inviterede firmaer troppede selvfølgelig op, supportede, råbte og skreg som jeg aldrig har oplevet før. Til finalen har der vel været omkring 150 mennesker der gik amok”, siger Kasper med et smil. Han er del af en lille gruppe danske spillere, der årligt inviteres på bordtennistur af Jan Ghisalberti. På de ture har han oplevet lidt af den samme stemning, når der er blevet spillet bordtennis på diverse Ping Pong barer i New York, Los Angeles og Chicago.

”Vi overvejer at afholde et lignende firmaarrangement i København. Stort set alle folk jeg møder på min vej elsker spillet, og jeg ser flere og flere barer rundt omkring i verden, der investerer i rigtige bordtennisborde. Billard og bowling er dødt, bordtennis et hit. En fantastisk måde at samle mennesker på”, slutter den nykårede mester fra Amsterdam.

Se kort trailer fra arrangementet i Amsterdam her


Kasper Weinrich Schübeler (tv.) og makkeren Mads Hancock (th.) efter sejren i Amsterdam.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk