To dage med godt humør

Søhøjlandets BTK og DBTU var i weekenden værter for årets juniortrænerkursus, hvor 9 unge i alderen 14 til 16 år var samlet til to dages intensivt trænerkursus.

Kurset blev afholdt i Silkeborg Sportscenter, hvilket gav nogle fantastiske rammer og rigtigt gode muligheder for at variere kurset mellem teori, praktik, spil og sociale aktiviteter.

Deltagerne havde et meget tætpakket program fra lørdag formiddag kl. 10.00 til søndag eftermiddag kl. 15.00.

Den store variation af aktiviteter betød, at humøret var højt hele vejen igennem også efter natløbet meget sent lørdag aften samt søndag morgen, hvor deltagerne blev vækket klokken 8.00 til en ½ times morgen aktivitet – rytmisk gymnastik.

På kurset fik deltagerne også mulighed for at afprøve deres nyerhvervede kompetencer, da de fordelt på to grupper skulle planlægge og afholde 1 times træning for børn.

De unge deltagere på juniortrænerkurset klarede denne udfordring flot og de havde helt styr på at opbygge en træning med god progression og variation.

Ydermere var de unge deltagere meget nærværende overfor deres yngre elever og meget opmærksomme på at planlægge træningen så den var både lærerig og sjov.

JUNIORTRÆNERKURSUS 2009

Det var en stor fornøjelse at observere, jeg håber at deltagerne fik meget ud af såvel oplevelsen som den efterfølgende feedback fra juniortrænerkursets to undervisere.

Til de klubber der havde deltagere med på kurset vil jeg sige – I er meget heldige I har nogle fantastiske unge mennesker i klubben, med et skønt engagement og lyst til at påtage sig et ansvar.

Med tillid og den rette støtte kan disse unge mennesker udvikle sig til de frivillige, der på et tidspunkt kommer til at køre klubben videre.

Til de klubber der ikke havde deltagere med – fortvivl ikke DBTU er allerede i gang med at planlægge det næste juniortrænerkursus, så snak med jeres unge i alderen 13-17 år og hør om de er interesserede i at deltage næste år.

Jeg vil i den forbindelse påpege, at hovedparten af årets deltagere (7 ud af 9) fandt interesse for at deltage i juniortrænerkurset fordi nogle spurgte og udtrykte tillid til at de kunne klare udfordringen ”fra spiller til træner”.

Til alle deltagerne samt de to DBTU-undervisere Michael Pødenphant og Claus Wandall – tusind tak for en rigtig dejlig weekend, og til Søhøjlandets BTK – tusind tak for lån af lokalerne.

JUNIORTRÆNERKURSUS 2009

Forfatter: Annette Westermann
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: annette.westermann@dbtu.dk