To danskere i Top 10

De to danske landsholdsspillere Christian Larsen og Christoffer Petersen sluttede begge i Top 10 ved Flandern Open i den belgiske hovedstad Bruxelles. Christian endte trods en semifinaleplads som nr. 6, mens Christoffer sluttede som nr. 9 – Anne-Cathrine Bomann endte på en 30. plads i damernes række.

Se alle resultater fra Flandern Open ved at følge linksene: Damer / Herrer (begge pdf) – og læs herunder rapporterne fra Belgien, som coach Mads Sørensen har leveret siden fredag formiddag…

I mit oplæg til det netop overståede Flanders Open, lagde jeg op til, at jeg forventede godt spil og resultater i denne første store test på sæsonen. Og man kan roligt sige, at min forventninger blev indfriet. Christian blev nr. 6, Christoffer nr.9 og AC nr. 30. Specielt de to herre landsholdsspillere leverede undervejs i turneringen rigtigt godt spil.

Christian spillede det bedste jeg nogensinde har set, da han i 1/4 slog Igor Rubtsov Rusland med 4-3. Tidligere har Christian haft svært ved, når han mødte rigtigt gode modstandere, at holde at stabilt højt niveau i en helt kamp. Mod Rubtsov (seedet 3-4) spillede han igennem på de afgørende bolde, og var god til at ændre F.eks. serv/retur spillet når russeren fik overtaget. I Semifinalen mod kineseren Hu Jiashun (seedet 1-2), forsatte han det gode spil, og var ikke langt fra sejren. Desværre tabte han både 3. og 4. sæt efter store føringer.

Christoffer leverede ligeledes gode resultater bla Ved at besejre polakken Kosowski( Seedet 3-4) 4-3 i en kamp der viste at specielt hans BH´s spil er blevet væsentligt bedre. Det var også en kamp hvor Christoffer beviste vigtigheden af at fortsætte uanset hvad stillingen er. Der er ingen føringer der ikke kan hentes!

For AC´s vedkommende blev det en lidt svingende turnering. Efter en super kamp i 2. runde mod Safran Slovenien(132 VR) hvor hun ikke var mange bolde fra sejren, dalede hun lidt i niveau, og spillede resten af turneringen en lille smule svingede. AC´s indstilling fejlede dog ikke noget, og jeg er sikker på at hun nu har et meget klarere billede af hvordan hun skal spille, for at kunne tage skridtet videre.

Alt i alt fik alle 3 plusser i bogen hos den nye Landstræner, og vi fik bekræftet at bordtennis er som skak, bare en smule hurtigere. Den der hurtigst formår at læse spillet og se, de små ændringer der løbende kommer i en kamp, er ofte den der vinder de afgørende bolde.

23.09 – Aften
Semifinalen blev endestationen for Christian Larsen ved Flandern Open i Bruxelles, hvor kinesiske Hu Jiashun var for stor en mundfuld for danske Larsen, der blev besejret med 4-2. Christian spiller dermed om placeringerne fra 3-6 – disse kampe afvikles søndag…

23.09 – Eftermiddag
Christian Larsen er i semifinalen ved Flandern Open efter sejr over Igor Rubtsov, Rusland med 4-3. “Christian spillede den bedste kamp jeg nogensinde har set ham spille – aggressivt, uden det blev for vildt, og god til at omstille sig til de ændringer, der kom i løbet af kampen”.

Christoffer Petersen slog med 4-3 den polske 1. Bundesligaspiller; Jakub Kosowski, der er nr. 185 i Verden. “Christoffer var bagud 2-3 i sæt og 6-9 i 6. sæt, men holdt hovedet koldt og vendte kampen til sejr over den bedste spiller han nogensinde har slået. Derefter blev det til nederlag mod Rubtsov, som Christian Larsen havde slået i kvartfinalen – her blev det 2-4 efter føringer på 6-2 i både 5. og 6. sæt”.

Anne Cathrine Bomann tabte 0-4 mod franske Coubali – “AC spillede godt, og havde bl.a. 10-8 i 2. sæt, der blev tabt”. AC møder nu Barbora Balazova i kampen om 29.-30. pladsen…

22.09 – Aften
Christian Larsen er i kvartfinalen ved Flandern Open efter sejr på 4-0 over Rudolphe Despres, Frankrig – i kvartfinalen lørdag eftermiddag venter russiske Igor Rubtsov.

Christoffer Petersen tabte sin 1/8-finale til Ruting Ye med 2-4, og spiller nu om placeringerne 9-16, mens Anne-Cathrine Bomann spiller om placeringerne 25-32…

22.09 – Eftermiddag
“Christian vinder i 1/16-finalen med 4-3 over Vincent Baubet, Frankrig – med 14-12 i afgørende sæt efter en list svingende præstaton. Christoffer slår ligeledes i 1/16-finalen græske Papadimitru med 4-2, som han havde rimeligt godt styr på efter godt spil”.

“AC taber 2-4 til slovenske Safran (132 i Verden), og slår herefter belgiske Bergh med 4-3 (11-9 i 7. sæt). Super spil i nederlaget, og mindre godt ved sejren, der var revanche for sidste møde, der endte 2-4”.

22.09 – Formiddag
“Christoffer fik en udmærket start mod en dårligere modstander, mens AC spillede en fin kamp, som hun vandt i syv sæt, trods hun var bagud 1-4 i afgørende”.

– alle citater fra Mads Sørensen ved Flandern Open i Bruxelles…

Alle resultater kan ses ved at følge de respektive links til Damer og Herrer (begge pdf) – nyt fra Mads Sørensen & Co. følger senere lørdag…

FOTO: CHRISTIAN LARSEN, DANMARK

Forfatter: Mads Sørensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 10