Toms Guldpulje støtter initiativer

Toms Guldpulje er et samarbejde mellem Toms og Danmarks Idrætsforbund, som skal styrke familieidrætten. Lokale idrætsforeninger kan søge støtte fra Guldpuljen til projekter og tiltag, der fremmer familieidrætten.
Familieidræt handler om velvære, at være aktive på tværs af generationer og sammen om gode idrætsoplevelser. Det kan både være gennem nye initiativer og eksisterende aktiviteter.

Sidste år gik Toms Guldpulje til 166 forskellige klubber ud af 509 ansøgere. Blandt andet fik Københavns Bueskyttelaug midler til at afholde en pileworkshop for børn og forældre. Et andet eksempel er Værløse Gymnastikforening, som, takket være Guldpuljen, kunne købe nyt “ninjaskum”, hvilket var med til at skabe nye spændende muligheder, hvor børn og forældre boltrer sig gennem forhindringer.

Idrætsklubber og foreninger over hele landet kan søge Guldpuljen på guldpuljen.dk frem til den 31. august. Man kan maks. ansøge om 20.000 kr. per klub eller forening, og der uddeles en million kroner i alt i følgende fire kategorier inden for familieidrætten:

Idræt sammen med børnene
Familieidræt, hvor voksne og børn udfører aktiviteterne sammen, så man kan motivere og inspirere hinanden samtidig med, at man får sved på panden og er sammen om den gode idrætsoplevelse.

Samme idræt som børnene
Aktivitet foregår på samme tidspunkt som børnene, men udøves hver for sig, og hvor intensiteten tilpasses hver målgruppe.

Anden idræt samme sted som børnene
Idrætten dyrkes på samme tidspunkt dog en anden aktivitet end det, børnene dyrker. Her er det aktiviteter, der styrker fællesskabet blandt forældrene. Det kan f.eks. være nybegyndermotion.

Det sociale i familieidræt
Det handler om fællesskabet frem for selve aktiviteten eller motionen, f.eks. familiedag, der ønsker at skabe bedre rammer for familieidræt.

Fakta om Toms Guldpulje

  • Puljen er på 1 mio. kr. i år, som uddeles i bevillinger op til 20.000 kr. 
  • Puljen er åben for ansøgning i perioden 15. juni til 31. august 2020.
  • Puljen kan støtte initiativer og aktiviteter med fokus på familieidræt, der finder sted i perioden 9. september 2020 – 31. august 2021.
  • Puljen kan ansøges af alle idrætsforeninger under Danmarks Idrætsforbund (medlemmer af de 62 specialforbund).

Læs mere om puljen her
Ansøg her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson: Trygve Laub Asserhøj
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 73
Kontaktperson e-mail: taa@dif.dk