Top 5 spørgsmål

De nye restriktioner i 69 kommuner har skabt en række spørgsmål i forbund og foreninger. Få svar på fem af de spørgsmål, DIF´s corona-taskforce er blevet mødt mest af.

1. Vi er en selvejende forening uden adgang for offentligheden – behøver vi lukke ned for vores indendørs aktiviteter?
Ja, det er DIF´s anbefaling, at alle foreninger følger myndighedernes anvisninger og lukker ned for al indendørs aktivitet – det gælder også selvejende foreninger.

2. Hvad er reglerne for at krydse kommunegrænserne til kommuner uden særlige restriktioner?
Hovedreglen er, at du tager restriktionerne fra din hjemkommune med dig.
Er du medlem af en idrætsforening i en kommune uden særlige restriktioner, må du altså godt krydse kommunegrænsen og fortsætte din træning, MEN du tager din hjemkommunes restriktioner med dig. Det vil sige, at du kun må træne udendørs og under det gældende forsamlingsforbud på 10 personer inkl. træner.

3. Må klubhuse og foreningslokaler benyttes til f.eks. toiletbesøg og afhentning af udstyr?
Som udgangspunkt skal indendørs faciliteter være lukkede for offentligheden, herunder klubhuse og foreningslokaler.
Hvis en forening har behov for at benytte indendørs faciliter, anbefaler DIF og DGI, at det kun sker i forbindelse med helt kortvarigt brug af en enkelt person eller to til fx toiletbesøg eller afhentning af udstyr.
DIF afventer et endeligt svar fra myndighederne på, i hvilket omfang klublokaler og foreningslokaler kan anvendes til f.eks. toiletbesøg. Når der foreligger svar fra myndighederne, kan DIF´s anbefaling blive justeret.

4. Hvem er omfattet af undtagelsen for professionel idræt?
Atleter på øverste nationale seniorniveau er undtaget fra de særlige restriktioner. Det samme gælder de faciliteter, de benytter. Det betyder altså, at professionel idræt fortsat kan afvikles – også indendørs.

5. Hvilke regler gælder for professionelle udenlandske atleter?
Det er de normale indrejseregler, der gælder for professionelle udenlandske atleter – læs mere på coronasmitte.dk. Udenlandske atleter er – ligesom danske professionelle atleter – undtaget fra de særlige restriktioner og kan derfor træne på lige fod med danske professionelle atleter, også indendørs.

Finder du ikke svar på dine spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til DIF’s Corona-taskforce på corona@dif.dk.

Forfatter: DIF/Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@bordtennisdanmark.dk